Hem Ekonomi & affärer Innovationsbron investerar i Pleasy Golf

Innovationsbron investerar i Pleasy Golf

Innovationsbron investerar i Pleasy Golf – ett nytt svenskt företag och varumärke på golfmarknaden. Företagets svenska innovationer/produkter har bland annat vunnit pris som bästa golfinnovation.

Bland produkterna finns Caddieaway, som är en golfbag och golfvagn allt-i-ett.
Den hopfällbara vagndelen ryms i en av golfbagens fickor och monteras lätt på under en minut. I och med detta kan man ta med sig både golfbag och golfvagn på golfresan – till och med på flygresan. Caddieaway har redan sålts till cirka 20 länder världen över.

Pleasy Golf har också tagit fram en ny typ av bärsele till bärbagar, Strapglider, som har en annan typ av viktfördelning vid påtagningstillfället vilket gör att det blir lättare att ta på sig bagen med selen. Därefter justeras viktfördelningen mellan selarna till 50/50. Utöver dessa finns en rad innovationer som står på tur att lanseras.

– Målsättningen för Pleasy Golf är att föra ut egna och andras svenska golfinnovationer till den globala marknaden. Stödet från Innovationsbron är en acceptans för vår strategi och mycket välkommet, säger Joakim Rutegård, VD Pleasy Golf.

– Pleasy Golf är ett innovativt och kreativt företag med en mycket stor och köpstark global marknad. Vi ser stora möjligheter för bolaget att expandera snabbt och bli ett känt svenskt varumärke inom golfvärlden, säger Pär Carlshamre, ansvarig Investment Manager på Innovationsbron.

Pleasy Golf ingår i Create Business Incubator i Eskilstuna och som ägs av Munktell Science Park och Västerås Science Park. Pleasy Golf har sedan tidigare också fått stöd av ALMI Företagspartner.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Ekonomi & affärer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nytt försök: nu lanseras Greenfee Outlet – igen!

Redan förra året skulle Greenfee Outlet lanseras i Sverige men teknikproblem satte stopp. …