Hem Banor & klubbar Björkhagen får strandskyddsdispens för nytt klubbhus

Björkhagen får strandskyddsdispens för nytt klubbhus

Den nya byggnaden ska ersätta det klubbhus som brann ned den 4 juni 2010. Under hösten 2010 har planeringen för ett nytt klubbhus genomförts med målet att ett nytt klubbhus vara på plats till säsongstart i maj 2011.  En rad motgångar har gett successiva förseningar, och vi räknar nu med att avsluta säsongen med ett nytt klubbhus.

Björkhagens golfklubb har sedan juni 2010 haft ett tidsbegränsat strandskydd för två ersättningsbodar. Fastigheten ligger vid Söderbysjön och Dammtorpsjön i Nacka Friluftsreservat. Strandskydd gäller ca 300 m från strandkanten på land och i hela sjöarna.

För att få strandsskyddsdispens krävs att åtgärden inte strider mot strandskyddets syften och att s k särskilda skäl finns. Syftet m strandskydd är att säkra allmänhetens till gång till strandområden och att bevara goda livsvillkor på land och i vatten för djur och växtliv. Miljöenheten bedömer att det nya klubbhusets påverkan på växt och djurliv samt allmänhetens tillgång till strandområdet är acceptabelt.  Klubbhusets servering ska vara öppen för allmänheten och bedöms ha en positiv påverkan på människors tillgång till området. Fri passage till vattnet säkerställs också eftersom byggnaden ligger ca 250 m från vattnet.

 

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Så mycket bättre: Detta är hemligheten bakom den framgångsrika golfklubben

REPORTAGE: Nyckeln till framgång Tränarens funktion är instrumentell för golfklubbens utve…