Senare i år kommer Nick Faldo att börja bygga banan där en av världens mest prestigefulla tävlingar möjligen kommer att avgöras – nämligen den bana där den olympiske mästaren ska koras 2016. Platsen är en förort norr om Rio de Janeiro. Mästerskapsbanan blir en av de två 18-hålsbanor som planeras att byggas på International Golf Club i Petropolis.

Nick Faldo och Steve Smyers, co-designer, beskriver den som en ”Top of the World”-bana eftersom den ligger på en höjd med milsvid utsikt. Banan kommer förstås att rankas högt, troligen rent av högst av alla banor i Rio-området, troligen högst av alla i hela Brasilien.

– Det är ett fantastiskt markområde, både vackert och dramatiskt, och jag är övertygad om att vi kan skapa en  golfanläggning i världsklass här ,sa  Faldo i ett förberett uttalande. Det kommer att bli golf i stor skala och i en magnifik miljö.

Klubben kommer att förfoga över 2 750 hektar och i  Rio de Janeiro International Golf Resorts Master Plan ingår förstås en massa olika typer av boendealternativ, både för permanent och tillfälligt bruk. Fyra hotell ska byggas liksom ett  konferenscenter, aademier för fotboll och tennis, ett shoppingområde, ett spa med wellnesscentrum, restauranger och en del andra attraktioner. Förutom två 18-håls banor, kommer klubben också att ha en 9-håls, par 3-bana och en Faldo Golf Academy.

Anläggningens utvecklare, en grupp som omfattar International Golf & Resort Management, Ltd, planerar att inleda den första fasen av projektet – som består av mästerskapsbanan, par 3-banan, och ett hotell med 850 rum – innan året är över. Konstruktionsplanen för den andra banan har ännu inte fastställts.

IGRM:s partner är ett Rio-baserad företagsgrupp vid namn JCN. Enligt KPMG:s World Edition kan ”N:et” i JCN vara Michael Nagy, VD för IGRM:s kontor i Brasilien. IGRM har de senaste åren utvecklat ett nära samarbete med Faldo Design.Londonbaserade IGRM och Faldo Design samarbetar för närvarande på minst tre golfprojekt:

• Monte Rocha, en 1 250 hektar stor golfcommunity i Alentejo-regionen i södra Portugal som kommer att hysa en 18-hålsbana, en 9-hålsbana samt en akademi med ett par 3-bana.

• Laguna Hue, en resort i Thua Thien Hue-provinsen, Vietnam med en 18-hålsbana.

• Vattanac i en förort till Phnom Penh, Kambodja,två 18-hålsbanor av mästerskapskaraktär.

Den blivande OS-banan i Rio de Janeiro väntas öppna i början av 2014. Urvalskommittén förväntas namnge banan senare i år, och det förmodas bli en helt ny bana.

Rio de Janeiro har i dag bara två befintliga banor, Gavea Golf & Country Club och Itanhanga Golf Club. Ingen av dem fungerar som en utmaning för proffsen i nuvarande skick. Icke desto mindre har Itanhanga ansökt om att få bli OS-bana med ett löfte om att förlänga och skärpa upp sin banan om den väljs.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Resor & turism

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Lydinge Resort utsett till Skånes bästa golfhotell

Lydinge Resort har belönats med utmärkelsen Skånes Bästa Golfhotell av Travel News Busines…