Hem Tourer & tävling Abdullah Al Naboodah utses till Non-Executive Director på European Tour Group

Abdullah Al Naboodah utses till Non-Executive Director på European Tour Group

Abdullah Al Naboodah European Tour

European Tour Group – som administrerar DP World Tour, Challenge Tour, Legends Tour, G4D Tour och Ryder Cup i Europa – har tillkännagett utnämningen av Abdullah Al Naboodah till Non-Executive Director.

Som Non-Executive Director – icke verkställande styrelseledamot – blir han inte medlem av den verkställande ledningsgruppen. 

Al Naboodah är ordförande för Al Naboodah Investments och styrelseledamot i Saeed och Mohammed Al Naboodah Group, ett stort familjeägt konglomerat i Emirati med mer än 60 års historia i Mellanösternregionen.

Senare grundade han Phoenix Capital, ett privat investeringsföretag med intressen spridda över olika affärssektorer från Private Equity och Venture Capital till fastighets- och sportinvesteringar.

”Det är viktigt för oss att ha representation från regionen i vår styrelse“Det är viktigt för oss att ha representation från regionen i vår styrelse.”

Eric Nicoli CBE, ordförande för European Tour Group

Han har också varit en nyckelfigur i utvecklingen av golf i Förenade Arabemiraten under de senaste 20 åren.

Eric Nicoli CBE, ordförande för European Tour Group, säger i ett pressmeddelande:

”Mellanöstern är uppenbarligen en mycket viktig region för oss. Vi har sju evenemang i Förenade Arabemiraten 2023, inklusive tre Rolex Series-evenemang, och andra evenemang i hela regionen, medan DP World, titelpartnern för vår huvudturné, har sitt huvudkontor i Dubai.

”Vi kände därför att det var viktigt för oss att ha representation från regionen i vår styrelse. Abdullah kombinerar imponerande affärserfarenhet med ett betydande långsiktigt engagemang för golf på alla nivåer, från sitt stöd till gräsrotsprojekt ända fram till hans sponsring av DP World Tour-evenemang, och är ett utmärkt tillskott till vår ambitiösa styrelse.”

1988 var Al Naboodah Group delaktiga i bygget av Emirates Golf Club, den första gräsgolfbanan i Förenade Arabemiraten. Banan var värd för det första European Tour-evenemanget i regionen, Dubai Desert Classic, ett år senare.

Han började själv med golf 2006 vid Dubai Creek Golf Academy och nådde ett ensiffrigt handikapp inom 18 månader efter att han startade. Sedan dess har han spelat en nyckelroll inom gräsrotsgolfen i Mellanöstern, bland annat som vice ordförande i Emirates Golf Federation 2008-2012 och ordförande i Shabab Al Ahli Dubai Club, medan hans företag har stöttat ett antal spelare och juniorer.

Al Naboodah-företag har också varit turneringssponsorer för Hero Dubai Desert Classic och Abu Dhabi HSBC Golf Championship, medan Phoenix Capital var den presenterande partnern till det inledande Ras Al Khaimah-mästerskapet i februari 2022, som vanns av den stigande stjärnan Nicolai Højgaard från Danmark på Al Hamra golfklubb.

Läs fler relaterade artiklar
Läs mer av Tommy Jeppsson
Ladda fler i Tourer & tävling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Putta hem amatör-”SM” – tävla om stora pengar i USA

I väntan på vårens greener ska bli spelbara kan du putta inomhus – och hamna i USA. Lördag…