Hem Utrustning & prylar Zynk produktutvecklar – och plockas upp av GolfStore

Zynk produktutvecklar – och plockas upp av GolfStore

Förra året lanserade Anders Fihn en helt ny typ av golfset – Zynk.

Tanken var att klubborna skulle göra det lättare att spela golf för spelare som inte är så skickliga. Detta tack vare mjuka (men vridstyva) skaft samt kortare och lättare klubbor.

– Är det verkligen logiskt att det bara skiljer en tum mellan herr- och damklubbor? Jag köper inte det, säger Anders Fihn som tidigare arbetade som product manager för Libro Group.

Han fortsätter:

– Medelhcp för damer är 33. 77 procent av alla ronder spelas av personer som är mellan 41 och 71 år. Det är pensionärer som är den stora gruppen inom golfen i dag. Och för dem är de klubbor som finns för långa, för tunga och för svåra. Sedan är det ju kul att Thomas Pieters kan slå en drive på 420 yards, men den vanlige golfaren kan inte det.

De tester Anders Fihn gjorde visade att det kortare skaftet i Zynk ger bättre kontroll och en mer centrerad bollträff.

– En renare bollträff ger ökad bollhastighet och jämnar ut förlusten av den minskad klubbhastighet som ett kortare skaft ger. Ett annat samband mellan kortare skaft och bättre bollträff är att svingplanet blir mer upprätt vilket gör det lättare att leverera klubban med brantare infallsvinkel mot bollen. Det lättare klubbhuvudet tillsammans med ett superlätt, flexiblare skaft ökar svinghastigheten med i snitt 5 mph.  Resultatet blir en högre bollbana som gör golfen till ett mycket roligare spel.

Och sakta, sakta vinner kanske Anders Fihns idéer mark?

– På Hamra (Kungsbacka) har de sålt 35 set i år, säger Anders Fihn.

Nyligen fick Zynk Golf plats i Golfstores sortimentsråd som är centralt för de sex länder där Golfstore finns representerade (Sverige, Norge, Danmark, Holland, Tyskland och Österrike).

Distribution i södra Europa är löst och Anders Fihn hoppas att märket ska hitta en marknad även i USA så småningom.

Synk Equal
Synk Equal

Till nästa år lanseras Zynk Equal – ett set där alla klubbor är 36,5 tum, motsvarande en järnåtta. Samtliga klubbor i setet har samma längd, totalvikt, svingvikt och samma lie.

– Det innebär att man kan använda sig av en och samma sving med alla järnklubbor, säger Anders Fihn. Bollpositionen kan också vara densamma.

Zynk Equal  finns som regular och stiff med stålskaft, samt grafit.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Utrustning & prylar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu lanseras Wilsons nya mobilapp för custom fitting

Som Golfbranschen.se tidigare berättat ska Wilson Golf lansera en mobilbaserad custom fitt…