Hammarö GK har fått motta Visit Värmlands turismpris som delas ut till personer, företag och organisationer som stärkt den värmländska besöksnäringen.

Hammarö Golfklubb nominerades – och vann! – i kategorin Årets uppstickare eftersom de enligt motiveringen har lyckats locka helt nya målgrupper till klubben med sitt nytänkande.

Anders Thorén, klubbchef (mitten på bilden), tror att utmärkelsen kommer få betydelse:

– Jag hoppas och tror att det ger både oss och de andra golfklubbarna i Värmland energi att fortsätta det bra arbete som görs. Att vi blir ännu duktigare på att locka golfare och andra till våra anläggningar och vara en del av den värmländska besöksnäringen.

– De har utvecklat en produkt där man sträckt ut handen och försökt nå nya samarbeten och nya målgrupper, bland annat med footgolfbanan och konferenser, säger Jonas Jacobsson, vd för Visit Värmland.

Han kan se tillbaka på ett bra år för turistnäringen i Värmland.

– Nu håller vi på och analyserar siffrorna hittills i år 2016, och de är fortfarande preliminära, men de pekar på en ökning av antalet gästnätter som är större än den vi ser för Sverige generellt. Så det ser ut att gå bra!

Mer väntat var kanske att också Lars Lerins Sandgrund fick motta Värmlands turismpris eftersom konsthallen varit mycket välbesökt under sommaren.

 

  • Han blir banchef på Hammarö

    Janne Lindberg blir ny banchef på Hammarö GK. Lindberg kommer närmast från tjänsten som gr…
Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Resor & turism

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Knistad blir en del av Countryside Hotels

Knistad Herrgård – med Steffo Törnquist som bland annat golfverksamhetens ansikte utåt – k…