Hem Banor & klubbar Här är svenska banorna som bygg(t)s om i höst och vinter

Här är svenska banorna som bygg(t)s om i höst och vinter

När banorna töms på folk drar renoverings- och ombyggnadsprojekten i gång.

Här är några golfklubbar som bygger om i höst…

PGA Sweden National

PGA Sweden National renoverar bunkrar på Links Course.

På PGA Sweden National har det jobbats på både Links och Lakes Course 

Det stora jobbet är renoveringen av bunkrar på Links Course som pågår för fullt. På Links Course hål 18 har klubben beslutat att lägga igen den främre bunkern på vänster sida av fairway.

För några veckor sedan gjordes större insatser på Lakes Course greener. Dessutom har man stödsått greener på både Links och Lakes Course, samt stödsått fairway på Links Course. Vintern kan komma…

Tegelberga

Ett antal tees har underhållits och förbättras vilket har gett tillfälliga utslagsplatser fram till snöfallet.

Hål 3 (56-tee)

Hål 5 ((56 tee)

Hål 10 (56-tee)

Hål 17 (48-tee)

Hål 18 (56-tee)

Arbetet har delvis utförts med hjälp av ett antal frivilliga som rullade ut gräs när banarbetarna gjort förarbetet. Vi hann med 5 tees och samtliga bunkerkanter på vår nya korthålsbana. Fint samarbete med bankillarna som gjort förarbetet! Nu kvarstår bara tre tees som vi tar hand om nästa tisdag!

Ängsö

Arbetet med ett nytt träningsområdet, i regi av Johan Benestam, vid Ängsö Golfklubb har avslutas för i år men fortsätter våren 2022 med sandtäckning och sådd. Beräknas öppna sent 2022 eller, mer troligt, våren 2023. 

Fågelbro

Fågelbro Golf & Country Club har gjort en rad stora arbeten i höst, bland annat har man under överinseende från Johan Benestam designat om greenkomplexet vid hål 9 och 18 med nya bunkrar och förbättrade greener.

Västerås

Västerås Golfklubb har byggt om hål 6 under fyra höstveckor. Johan Benestam är arkitekten bakom utvecklingsarbetet.

Den nya greenen har sänkts 80 centimeter i framkant och både till höger- och bakom green kommer run-in ytor finnas som kommer hjälpa bollen tillbaka mot green. Till vänster om green finns en run-off yta som å andra sidan effektivt kommer leda bort felriktade slag.

Greenområdet med green kommer färdigt ha 15-16 spridare, var och en styrda separat för att kunna lägga vattnet mer exakt. Ca 700 m dränering tillsammans med ytvattenbrunnar ska säkerställa att vi har fräscha ytor även efter perioder med mycket och kraftig nederbörd. Bunkrarna gjuts med Capillary concrete, en dränerande gjutmix som både håller nödvändig fukt för att bunkersanden ska ligga på plats även i lutningar och snabbt släpper iväg överflödigt vatten. Det är både roligt, skönt, och tidsbesparande att se att de nya bunkrarna på extrahålet både är torra och utan behov av sandjustering efter sommarens kraftiga skurar.

Fairwaybunkern ligger på ca 220 meter från gul tee och 175 meter från röd tee.

Innan hålet öppnas för spel nästa höst kommer även en nya tees att byggas.

Lunds Akademiska

Har bytt ut stamledningen till bevattningen på banan, som var från slutet av 1970-talet. Arbetet bestod i att lägga ner ny stamledning från pumpstationen vid Glomssjön samt en ny styrkabel runt banan till ventilerna ute på banan. Anslutning till greener och tees görs via befintliga ventilboxar. 

Arbetet har utförts av Sydsvensk Bevattning. 

Ekholmsnäs

Ekholmsnäs

Ekholmsnäs genomgår en totalrenovering av samtliga hål samt byggnation av två nya hål. En investering på närmare 10 miljoner kronor. Dessutom byggs nya vägar och bättre infrastruktur. Samtliga greener, tees, fairways och bunkar byggs om från grunden och golfbanan i sin helhet får en helt ny layout och sträckning. Även klubbhuset renoveras under hösten och kommer öppna till årsskiftet. Golfbanan öppnar i sin helhet midsommar 2022.

Visby GK

Arbetet med hål 3 dragit igång och hål 4 startas upp inom kort. Renoveringen av bunkrar på hål 10-18 startar den 1:a november. Det innebär att bara niohålsbanan är öppen från 1:a november.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

En kommentar

 1. Michael Norén

  måndag, 6 december, 2021 at 09:52

  Haninge GK har påbörjat ett banutvecklingsarbete också med förnyelse av bland annat tees och greenområden.
  Arbetet sker i två faser med 9 hål som öppnar 1 augusti 2022 och ytterligare 9 hål som öppnar augusti 2023.
  http://www.haningegk.se/se/klubben/banutvecklingprojekt-2021-2023

  Michael Norén
  Kommunikatör
  Haninge GK

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu bevattnas Stockholms Golfklubb med regnvatten från Mörbys dagvattenbrunnar

När Stockholms Golfklubb renoverade Kevingebanan upptäckte man att det gick dagvattenledni…