Hem Banor & klubbar Per-Ulrik Johansson blir VD på golfklubb

Per-Ulrik Johansson blir VD på golfklubb

Per-Ulrik Johansson blir ny vd på Wermdö Golf & Country Club. Han tillträder tjänsten den 1 oktober 2015.
Per-Ulrik efterträder Jens Ullström som efter sju år går vidare i karriären som vice vd i fastighetsbolaget Marginalen Fastigheter.
– Det blir en intressant utmaning att bli vd för Wermdö Golf & Country Club, säger Per-Ulrik Johansson på Wermdös hemsida. De senaste åren har jag gjort en övergång från professionellt golfspel i drygt 20 år till att ta ett kliv in i den ”riktiga affärsvärlden”. Det är en stor omställning, men samtidigt mycket spännande.
– Med min erfarenhet från professionell idrott på hög nivå, känner jag att jag kan ta med mig mycket av idrotten i denna nästa karriär.
Per-Ulrik fortsätter att kommentera golf på Viasat Golf och har dessutom några uppdrag för VW och Ward Vines.
Bengt Möller, ordförande i Wermdö Golf & Country Club:
– Vi är mycket glada att i Per-Ulrik Johansson få en mycket kunnig golfare med stora ambitioner att ta sig an VD-rollen. Per-Ulrik har en hög drivkraft och ser fram emot att gå in i nästa karriär. Han har en stor integritet och med sitt goda omdöme en förmåga att driva utvecklingen vidare i klubben.

Fakta

[three_fourth_last]Per-Ulrik Johansson har varit professionell golfspelare på Europatouren och PGA-touren mellan 1991 och 2011. Han har studerat business och psykologi på Arizona State University och har examen från IFL/Handelshögskolan Cruyff Institute. På Europatouren har Per-Ulrik vunnit 6 tävlingar och han tillhörde det vinnande Europeiska Ryder Cup laget på Oak Hill 1995 och på Valderama 1997.[/three_fourth_last]

Läs fler relaterade artiklar
Läs mer av Tommy Jeppsson
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Halmstad blev Årets Golfklubb 2023

Halmstad Golfklubb har utsetts till Årets Golfklubb 2023 av Golfjournalisterna. Motivering…