Hem Banor & klubbar Per-Ulrik Johansson blir VD på golfklubb

Per-Ulrik Johansson blir VD på golfklubb

Per-Ulrik Johansson blir ny vd på Wermdö Golf & Country Club. Han tillträder tjänsten den 1 oktober 2015.
Per-Ulrik efterträder Jens Ullström som efter sju år går vidare i karriären som vice vd i fastighetsbolaget Marginalen Fastigheter.
– Det blir en intressant utmaning att bli vd för Wermdö Golf & Country Club, säger Per-Ulrik Johansson på Wermdös hemsida. De senaste åren har jag gjort en övergång från professionellt golfspel i drygt 20 år till att ta ett kliv in i den ”riktiga affärsvärlden”. Det är en stor omställning, men samtidigt mycket spännande.
– Med min erfarenhet från professionell idrott på hög nivå, känner jag att jag kan ta med mig mycket av idrotten i denna nästa karriär.
Per-Ulrik fortsätter att kommentera golf på Viasat Golf och har dessutom några uppdrag för VW och Ward Vines.
Bengt Möller, ordförande i Wermdö Golf & Country Club:
– Vi är mycket glada att i Per-Ulrik Johansson få en mycket kunnig golfare med stora ambitioner att ta sig an VD-rollen. Per-Ulrik har en hög drivkraft och ser fram emot att gå in i nästa karriär. Han har en stor integritet och med sitt goda omdöme en förmåga att driva utvecklingen vidare i klubben.

Fakta

[three_fourth_last]Per-Ulrik Johansson har varit professionell golfspelare på Europatouren och PGA-touren mellan 1991 och 2011. Han har studerat business och psykologi på Arizona State University och har examen från IFL/Handelshögskolan Cruyff Institute. På Europatouren har Per-Ulrik vunnit 6 tävlingar och han tillhörde det vinnande Europeiska Ryder Cup laget på Oak Hill 1995 och på Valderama 1997.[/three_fourth_last]

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…