Hem Banor & klubbar Svenska PGA flyttar från The National

Svenska PGA flyttar från The National

PGA Sweden

PGA of Sweden kommer att lämna The National i Bara utanför Malmö. I framtiden kommer man att bedriva sin verksamhet från Barsebäck.

Planerna presenterades under PGA of Swedens årsmöte den 7 mars. 

— Vi är glada att PGA of Sweden väljer att etablera sig hos oss. Det skapar utrymme att tillsammans utveckla golfen vidare och göra Barsebäck till en ännu mer central plats för svensk golf, säger Michael Lundin som är vd på Barsebäck Resort

Skilda vägar

PGA of Sweden har sedan 2009 haft The National som sin bas och hemvist men för ett år sedan kommunicerades att PGA Sweden och dåvarande PGA National skulle gå skilda vägar.

Då hette det att PGA skulle fokusera på att prioritera sina kärnområden – utveckling, utbildning och medlemsnytta.

– Vi har sedan en tid tillbaka varit överens om att detta är bästa vägen framåt. Jag är mycket förhoppningsfull inför framtiden, sa Johan Hampf, vd på PGA Sweden, till Golfbranschen då, och fortsatte:

– Vi har presenterat ett utkast för ett framtida scenario. Vi är en utbildnings- och utvecklingsorganisation. Det är centralt för oss och vi behöver ett utbildningscentrum med tekniska faciliteter som gör att vi kan bedriva denna verksamhet. Just nu tittar vi på om vi kan bygga det i Bara. Det är utgångspunkten. Det finns fortfarande utmaningar men också möjligheter. Hittar vi inte en lösning så öppnar sig andra möjligheter.

Skapa nytta

Dessa möjligheter har alltså PGA Sweden nu hittat på Barsebäck till PGA:s första nationella Education- and Performance Center.

– Den nya platsen representerar inte bara en fysisk flytt, utan blir även en symbol för vårt engagemang att ständigt förbättra och modernisera vår utbildningsverksamhet och att skapa nytta för våra medlemmar och svensk golf.

– Anläggningen kommer att vara utformad för att möta våra specifika utbildningsbehov, såsom moderna utbildningslokaler, avancerade träningsområden samt tillgång till den senaste teknologin säger Johan Hampf.

– Hit välkomnar vi även alla våra medlemmar. Vi uppmuntrar våra tränare att komma med sina elitlag för att nyttja den toppmoderna utrustningen eller med grupper för spel- och träningsupplevelser på anläggningen. Detsamma gäller för våra Tour Professionals, som kan komma och göra tester men även få unika träningsmöjligheter.

För några veckor tillkännagav Barsebäck att Steven Jeppesen blir ny PGA Head Professional på anläggningen. Något som hänger ihop med Barsebäcks långsiktiga satsning menar Lundin.

— Vi jobbar mot en vision och riktning där dessa satsningar blir en naturlig del mot vart vi ska, säger Michael Lundin VD Barsebäck Resort

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

SGF i nytt samarbete med WWF – ska »göra golfen vildare«

Världsnaturfonden (WWF) och Svenska Golfförbundet (SGF) lanserar i dag ett nytt samarbete …