Hem Banor & klubbar Stenson och Sörenstam värdpar för Scandinavian Mixed

Stenson och Sörenstam värdpar för Scandinavian Mixed

Majorvinnarna Henrik Stenson och Annika Sörenstam står värdar för Scandinavian Mixed i Sverige.

European Tour och Ladies European Tour presenterar i dag Henrik Stenson och Annika Sörenstam som värdar för en ny innovativ mixedtävling som spelas i Sverige nästa år. Golfproffsen från herrtouren och damtouren spelar mot varandra på samma bana och slåss om gemensamma prispengar och samma trofé.

Den första upplagan av Scandinavian Mixed hosted by Henrik and Annika kommer att spelas på Bro Hof Slott Golf Club utanför Stockholm, 11–14 juni 2020. 78 herrar och 78 damer spelar mot varandra på samma bana och spelar om gemensamma prispengar och en trofé

Tävling är sanktionerad av både European Tour och Ladies European Tour.

Värdarna, de kommande tre åren, är Sveriges mest framgångsrika golfspelare genom tiderna på dam- och herrsidan. Prispengarna på 1 500 000 Euro gäller för hela startfältet och tävlingen kommer att ge officiella rankingpoäng för båda tourerna och även poäng i Race to Dubai och Ryder Cup för spelarna på European Tour samt Order of Merit poäng till spelarna på Ladies European Tour.

Evenemanget går in i en ny era i och med att Ryder Cup stjärnan, Henrik Stenson, har bekräftat att han spelar tävlingen de kommande tre åren. Tiofaldige majorvinnaren Annika Sörenstam, som avslutade sin aktiva golfkarriär 2008, kommer spela i tävlingens Pro-Ams. Den svenska golfpubliken kommer att kunna se golfeliten på både dam- och herrsidan i Stockholm nästa år och där tävlingen åren efter byter värdbana 2021 och 2022.

”European Tour har visat vägen vad gäller innovativa format och jag tror mycket väl att detta spelsätt kan etablera sig för framtiden. Att göra golfen mer tillgänglig för alla är något jag skattar mycket högt och personligen strävar efter, inte minst med den tävling som jag tillsamman med Fanny Sunesson har jobbat med under flera år – Stenson Sunesson Junior Challenge. Arbetet med den turneringen och arbetet för Paragolfen, genom Henrik Stenson Foundation, har bidragit till den glädje jag nu har att få vara delaktig i en ny tävling för våra proffs på dam- och herrtouren” fortsätter Stenson.

Sörenstam lägger till: “Jag är oerhört glad att få vara värd för Scandinavian Mixed tillsammans med Henrik på hemmaplan, i Sverige, de kommande tre åren. Att spela damer och herrar i en kombinerad tävling är spännande för fansen i Sverige men också på den globala arenan där vi fortsätter att visa att golf är för alla.”

“Sedan jag avslutade min proffskarriär 2008 har jag lagt mycket tid på min stiftelse ANNIKA Foundation genom att arbeta med juniorer runt om i världen. Denna tävlingen är ännu ett redskap att få golfen närmare den yngre generationen i Sverige och för dem som ser tävlingen runtom i världen.”

Keith Pelly, verkställande direktör på European Tour, säger: “Inklusivitet och innovation är två av våra viktigaste grundpelare och vi är glada över att ha med globala stjärnor som Henrik och Annika som värdar för Scandinavian Mixed i sitt hemland Sverige när vi fortsätter att driva golfen vidare.”

”Vi har varit i nära samarbete med damernas organisationer under de senaste åren, inte bara på European Tour utan också på European Challenge Tour och Staysure Tour med evenemang som hölls i Nordirland och i Jordanien. Denna tävlingen är nästa steg för manliga och kvinnliga golfare att tillsammans tävla på en bana, för samma prispengar och slåss om en trofé ” fortsätter Pelly.

Alexandra Armas, tillförordnad verkställande direktör för Ladies European Tour tillade: ”Detta är ett avgörande ögonblick för europeisk golf. Denna nya tävling i Sverige kommer att vara ett innovativt och inkluderande nytt format som kommer att höja vår sport till nästa nivå och

page3image3839840

främja könsbalansen, vilket i slutändan visar att golfen är till för alla. Sverige har alltid producerat en mängd golfspelare i världsklass och vi ser fram emot att ha ett starkt startfält med de bästa svenska kvinnorna, inklusive majorvinnare och från dem som representerade Europa i den sensationella Solheim Cup-segern förra månaden.

Björn Örås, grundare av Bro Hof Slott Golf Club, säger: ”Vi är mycket glada att Bro Hof Slott Golf Club kommer att stå som värd för den första upplagan av Scandinavian Mixed i 2020. Henrik och Annika har gjort så mycket under åren för att främja golfen i Sverige och de kommer att än en gång använda golfen för att förena män och kvinnor på den internationella scenen. Vi är glada över att se några av stjärnorna på European Tour och Ladies European Tour på Bro Hof Slott nästa år. ”

En av de stora framgångarna på European Tour har varit fortsättningen av kvinnliga proffs i formatet för GolfSixes och konceptet för män och kvinnor som tävlar tillsammans förblir framträdande med tillkännagivandet av Scandinavian Mixed Hosted by Henrik & Annika, en tävling inspirerad av visionen inom Svensk golf och betoning på lika möjligheter för alla.

Förutom GolfSixes Cascais, kommer män och kvinnor att spela tillsammans på tävlingen Trophée Hassan II i Marocko i juni samt på ISPS Handa Vic Open i Australien i februari.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Så tredubblade Ängelholms Golfklubb antalet juniorer på två år

2022 hade Ängelholms Golfklubb 86 betalande juniorer i klubben. I år är de 256, vilket är …