Hem Utrustning & prylar Cobras mål: Att göra det mest lättspelade järnsetet på marknaden

Cobras mål: Att göra det mest lättspelade järnsetet på marknaden

För tre år sedan fattades ett beslut på Cobra Golf:  Att ta fram ett set med golfklubbor som var mer lättspelat än alla konkurrenter.

Nu kommer T-Rail – och på Cobra menar man att man lyckats med sin tuffa målsättning, åtminstone att döma av de rapporter och omdömen man fått från testspelare.

Eftersom hybrider anses som enklare att slå än långa järnklubbor och fairwaywoods utgick Cobra från att bygga det nya setet på hybridliknande järn.

Cobra T-Rail har en bred sula och ihålig konstruktion.

Skaftlängden är standard men det är i princip det enda T-Rail har gemensamt med vanliga järnklubbor.

Den ihåliga konstruktionen gör klubborna mer förlåtande och ger bollen en högre utgångsvinkel vilket ger längre slag. T-Rail har också begåvats med  de rails som gjort företagets hybrider så populära. Rails gör att klubborna glider lättare genom gräset vilket leder till mer fart i bollträffen.

– Vi tror att målgruppen är en spelare som har spelat ganska mycket golf och som har varit hyfsat duktig, men som nu inte riktigt har samma tid för golfen och för att träna, säger Tom Olsavsky som är utvecklingschef på Cobra.

– I USA kallar vi dem för Weekend Warriors – golfare som tar en runda eller två varje månad med sina vänner och som spelare några företagstävlingar varje år. De tar sällan eller inga lektioner eftersom de är ganska trygga i sitt spel, men samtidigt vill de spela bra de få rundor de spelar varje år. Stigande ålder har gjort att slagen blivit tio meter kortare med varje klubba och precisionen är inte lika bra som tidigare. Men med T-Rail får de tillbaka både längden och precisionen och kan spela på sin tidigare nivå. Golfen blir kul igen, och det är precis vad dessa spelare är ute efter. Och när golfen är kul kanske deras tio rundor istället blir 20 när spelet sitter där.

T-Rail ska inte ses som en nybörjarklubba. Det här är en premiumklubba för de som tappat lite i svinghastighet, och som inte längre vill lägga någon större tid på träning.

Cobra ser T-Rail mer som klubbor att landa i efter många år på golfbanan, än klubbor att växa med.

Ett T-Rail set för herr består av en hybridfyra och sex hybridjärn (5–PW). För damer består setet av en hybridfemma och sex hybridjärn (6–PW samt SW). Alla klubborna har grafitskaft (stålskaft finns som custom för herrar), och klubborna finns för både höger- och vänsterspelare.

T-Rail finns till försäljning från 1 november 2019 hos Cobras återfösäljare.

 

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Utrustning & prylar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu lanseras Wilsons nya mobilapp för custom fitting

Som Golfbranschen.se tidigare berättat ska Wilson Golf lansera en mobilbaserad custom fitt…