Hem Banor & klubbar SAS Masters Tour: Prispengarna ökar till 12,1 miljoner

SAS Masters Tour: Prispengarna ökar till 12,1 miljoner

Den nya SAS Masters Tour kommer att inkludera 27 golftävlingar, 15 herr och 12 dam, runt om i Norden samt Baltikum. Prispengarna ökar från 7,3 miljoner kronor till 12,1 miljoner.

”Det är ett väldigt starkt program som presenterats och det är förstås oerhört glädjande att våra proffs får möjlighet att spela om större prispotter”, säger Fredrik Nilsmark, VD i Scandinavian Masters AB.

Touren startar med en gemensam tävling på Barsebäck samt St Ibb i mitten av maj och avslutas i samband med tourfinalen på Kallfors 2-4/10.

”En av våra starkaste anledningar till att dra igång den här touren är att förbereda spelarna för ett proffsliv på Europatouren genom att spela tuffare och mer utmanande banor. Tourprogrammet är ett steg i rätt riktning och kopplingen till SAS Masters och Göteborg Masters förstärks också i och med den här satsningen”, säger Nilsmark.

Herrtävlingen SAS Masters spelas precis som i fjol på Arlandastad Golf utanför Stockholm 14-17/8 och för tourens spelare finns det möjlighet via tourens penningliga att kvalificera sig. Damtävlingen Göteborg Masters som också den har europatourstatus avgörs på Lycke GK utanför Göteborg och här har touren 25 platser.

”Med touren som plattform och två europatourtävlingar som kronjuveler känns det som om Masters-familjen äger nordisk golf och det har varit en viktig målsättning i vårt arbete inte minst kommersiellt. Det kommer att bli ett väldigt spännande golfår”, säger Nilsmark.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Så mycket bättre: Satsning på modern teknik och idrott i centrum när A6 ändrar kurs

För fyra år sedan var Niklas Eriksson på väg att inte bara byta jobb – han funderade på at…