Hem Banor & klubbar Så ska Solbacka resa sig ur askan: ”Alla bokningar ska genomföras som planerat”

Så ska Solbacka resa sig ur askan: ”Alla bokningar ska genomföras som planerat”

På morgonen den 12 maj utbröt en brand i restaurangbyggnaden på Solbacka Golfklubb.

Byggnaden totalförstördes men klubbhus, gym och omklädningsrum klarade sig på ett närmast mirakulöst sätt. Men redan på fredag, inte ens en vecka efter brandens ödeläggelse, är Solbacka krog och rum igång och serverar bokade middagsgäster och grupper frukost och middag i den gamla skolbyggnaden.

Byggnaden som brann innehöll ett komplett restaurangkök, festvåning, inventarier från Solbackas historia samt ett vårdträd – ett olivträd som var flera hundra år gammalt.

Dagen innan branden rankades restaurangen som nummer 1 i Sverige enligt Players 1st gästundersökning.

Och klubbchefen John Held Barkskog skriver nu till sina medlemmar att ”tajmingen för denna brand kunde inte varit värre”.

I brevet citerar han Henrik Färnqvist, Solbacka krog och rum:

– Men Solbacka ska resa sig igen. Ur askan stiger vi tillsammans. Alla bokningar ska genomföras som planerat, det är vårt gemensamma mål. Ingen ska behöva avbokas och det viktigaste sätt att visa stödet är att vi får genomföra och leverera våra upplevelser om än i en modifierad form.

Solbacka Golfklubb klarade sig från skador och har kunnat hålla bana, shop och rangen öppen som vanligt. Många medlemmar har kommit förbi, visat sitt stöd och hjälp till att plocka undan skräp som flugit från branden och landat på banan.

– Våra medlemmar är fantastiska och vi har en otrolig gemenskap som gör att vi kan fortsätta som vanligt, berättar John Held Barkskog, klubbchef Solbacka Golfklubb. Vår högsta prioritet är att hjälpa Solbacka krog och rum och Solbacka golfklubb med ”business as usual” och att vi får fram en temporär restaurang även för daggäster senast till midsommar.

Han säger att Gnesta kommun varit ett stort stöd.

– Redan på måndagen var de på plats med ett team för lägesrapport och sätta upp en plan för en snabb process för att all verksamhet skall kunna hållas igång.

– Fastighetsägaren Sisyfos har som mål att vi ska ha en färdig pop-up restaurang i anslutning till klubbhuset före midsommar så att Solbacka krog och rum kan leverera sin goda mat, frukost, lunch och middag. •

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Så mycket bättre: Satsning på modern teknik och idrott i centrum när A6 ändrar kurs

För fyra år sedan var Niklas Eriksson på väg att inte bara byta jobb – han funderade på at…