Hem Banor & klubbar Rickard Thörnqvist lämnar Gullbringa – blir head pro på Partille

Rickard Thörnqvist lämnar Gullbringa – blir head pro på Partille

Efter sju år på Gullbringa slutar Rickard Thörnqvist som pro. Hans nya klubb blir Partille.

– Partille lockade av många orsaker men framför allt är det en klubb med stor verksamhet. De har en väldigt bra juniorverksamhet också – de har haft många bra tränare före mig som skapat en bra bra miljö.

Rickard Thörnqvist lämnar Gullbringa och börjar på Partille.

– Jag jobbade ju i 20 år i Skövde och hade svingstudio där. Det har jag saknat lite på Gullbringa, så det ska kul att få arbeta med det verktyget igen. Sedan lockade det att Partille är lite mer av en storstadsklubb. Det blir en ny utmaning och nya erfarenheter.  Och så ska bli kul jobba med Patrik Skoog, som är klubbchef på Partille. Vi gick tränarutbildningen ihop.

Rikard beskriver sina år på Gullbringa som ”sju väldigt roliga och intensiva år som givit mig erfarenheter och vänner för livet”.

– Gullbringa är en härlig klubb med härlig atmosfär, en charmig klubb med charmiga medlemmar. Det gör ont i hjärtat att lämna den, särskilt juniorverksamheten. Det känns verkligen. Men jag vill gärna hinna med nån mer klubb under min tränarkarriär och får nu den möjligheten på Partille GK. Men Gullbringa kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta.

– Rickard har varit en tillgång på flera plan men framförallt på juniorsidan där både bredd och elit utvecklats väl. Rickard vill prova på nya utmaningar i sin tränarkarriär och vi önskar honom lycka till, säger klubbens ordförande Hans Mattsson.

Rickard Thörnqvist inledde sin golfkarriär på Falköping i början av 70-talet som en glad junior som tillbringade hela dagarna på banan. Efter Golfgymnasium, landslagsuppdrag och amatörframgångar blev han proffs 1989. Han spelade tre år heltid, ”med varierande framgång”, och blev heltidstränare 1992 på Skövde GK.

Efter Grundtränarutbildning och Högre tränarutbildning har han också gått flera Specialtränarutbildningar, varit landslagkapten och handledare på tränarutbildningen.

Rickard arbetar året ut på Gullbringa och vårens golfskola – som är fullbokad! – genomförs av Rickard enligt plan.

 

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Så mycket bättre: Detta är hemligheten bakom den framgångsrika golfklubben

REPORTAGE: Nyckeln till framgång Tränarens funktion är instrumentell för golfklubbens utve…