Hem Banor & klubbar Renoverat och utbyggt för 29 miljoner: Så blir Hooks nya klubbhus – se bilderna

Renoverat och utbyggt för 29 miljoner: Så blir Hooks nya klubbhus – se bilderna

Hooks Herrgård golf

Hooks Herrgård fortsätter att satsa offensivt.

Herrgårdens nya kök och restaurang stod klart våren 2019 och i början av 2022 skedde en omfattande renovering av reception, bar och salonger i herrgårdens entréplan.

På långfredagen invigs det nyrenoverade och utbyggda klubbhuset – och fler större investeringarna kommer att ske i etapper de kommande åren.

Hooks herrgård

Planen har utarbetats av Per Öberg Arkitekt AB efter lyckade insatser i spa, restaurang, kök och herrgårdens hotellrum.

Det blir en omfattande om- och tillbyggnad med bättre flöde och fler sittplatser i restaurangen. Entrén blir välkomnande med nytt skärmtak och pergola med uteservering. I den utökade loungen brinner en välkomnande brasa och väggarna pryds av ”golfiana” i form av foton och minnessaker från Hooks rika golfhistoria.

– Det påverkar oss positivt på alla sätt och vis när man höjer standarden på både shop och bistrodelen. Tanken är att folk ska stanna lite längre nu när det skapas ytor för folk att vara på. Golf är något man spelar av olika anledningar men för många är den sociala delen viktig, säger klubbchef Anders Engström.

Hooks herrgård

Till vänster när man kommer in hittar man fortfarande golfshopen men i ett större format. Mittemot den finns den nya större baren.

Baren övergår i en display-yta för ”to-go” rätter för golfare på språng. Här beställer man mat som kommer att serveras vid borden. Maten lagas i ett öppet köket – ett så kallat ”show kitchen”.

– Gästerna som kommer håller kanske mer till i hotellet och herrgårdsbyggnaden och där har det gjort stora uppdateringar de senaste åren. Och då har klubbhuset släpat efter lite. Så det är en kul satsning som familjen Edberg gjort, säger Anders Engström.

Det nya klubbhuset har en tillbyggd glasveranda ,med utekänsla och utsikt över putting green. Där finns ytterligare 60 sittplatser. Ytan kan användas som ”private dining”, ett mötesrum för golfgäng och biosittning. Verandan utrustas med modern teknik, som en stor bildskärm för olika event.

Hooks herrgård

Från verandan och restaurangen har man direkt access till den nyanlagda terrassen med grill för sommarens barbecuekvällar.

Utom synhåll för gäster finns ett helt nytt kök med större kyl- och frys, förråd, soprum med källsortering och ny leveransentré.

Nya toaletter finns nu mellan golfshoppen och omklädningsrummen, men också vid sidoingången från puttinggreen. Omklädningsrum och duschar har också fräschats upp.

Hooks herrgård

Entrén till Hooks största konferenslokal, ”Rännet” har en ny lobby som fungerar som sluss upp till den övre lobbyn med ny bardisk och kafféstation.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Han blir ny klubbchef och VD för Halmstad Golfklubb

I mitten av januari meddelade Halmstad Golfklubbs VD Christian Jakobsson att han efter 15 …