Hem Golfens Nordiska Mötesplats 2019 I höst får den nordiska golfbranschen en ny mötesplats

I höst får den nordiska golfbranschen en ny mötesplats

Den klassiska golfmässan växer och växlar upp.

Den 24-25 oktober är det premiär för Golfens Nordiska Mötesplats på Malmömässan. Det nya namnet på mässan antyder vad det handlar om: En bred mässa som ska locka besökare och utställare från golfens olika grenar och från fler länder.
Mässan är inte längre bara en nationell angelägenhet.

Branschföreningen Golf & Co står som arrangör men i år medverkar också Svenska Golf- förbundet, GAF och PGA vilket kommer att berika mässdagarnas programutbud i form av utbildningar och workshops.
Förhoppningen är att Golfens Nordiska Mötesplats ska bli en bred angelägenhet för hela golf- branschen, vilken gren man än är verksam inom.

»Alla driver på framåt. Det är en bransch i förändring. Årets mässdagar kommer att bli startskottet för något helt nytt«, säger Johan Devinger, som är verksamhetsansvarig på Golf &Co.

Även bredden på utställarna har ändrats. Till höstens mässa har exempelvis flera reseföretag aviserat intresse för att delta. Alla företag med anknytning till golf är numera välkomna som medlemmar i Golf & Co.
I dag ingår 28 företag i Golf & Co men Johan tror att föreningen inom en snar framtid kan ha mellan 40 och 50 medlemsföretag.

»Förr var Golf & Co en renodlad leverantörsförening, SGLF. Nu är vi en bredare branschfören- ing. Vi vill ha med så många som möjligt för att bli en stark part som kan påverka marknaden och sätta nya standarder för att på sikt locka nya golfare«, säger Johan Devinger.

På sikt är visionerna för Golfens Nordiska Mötesplats större än att »bara« vara en mötesplats för golfbranschen i de nordiska länderna.

»Jag hoppas att vi om fem år är en mötesplats för hela den europeiska golfbranschen. Det är inget uttalat mål men inte heller en omöjlighet som jag ser det. Men nu ska vi till att börja med göra en mässa som är angelägen för de nordiska länderna«, säger Johan Devinger.

Det är inte bara Golfens Nordiska Mötesplats som kommer att vara på Malmömässan under vecka 43. Mässveckan börjar med Golfstoremässan, måndag till onsdag. Därefter tar Golf & Co och Golfens Nordiska Mötesplats över torsdag och halva fredagen innan det är dags för Pro- Quality att ta emot sina kunder under fredag eftermiddag och lördag. •

Om Golf & Co

Golf & Companies är en branschförening för tillverkare, leverantörer och återförsäljare, samt övriga organisationer inom golfen i Sverige. Föreningen verkar för att inspirera och främja golfens utveckling genom effektivitet, kunskap och samordning – för en hållbar handel med golfartiklar i Sverige. Läs mer på: golfandcompanies.se

Kontakt:
Johan Devinger, verksamhetsansvarig, telefon: 070-896 21 00, e-post: info@golfandcompanies.se

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Golfens Nordiska Mötesplats 2019

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Pressrelease: Lydinge Resort Utökar för Explosiv Tillströmning av Relaxgäster 

Lydinge Resort är glada att meddela invigningen av vår utökade relaxavdelning, särskilt sk…