Hem Marknad & media Nytt pris presenteras: Golfhäftet vill premiera eldsjälar inom juniorgolfen

Nytt pris presenteras: Golfhäftet vill premiera eldsjälar inom juniorgolfen

I samband med Annika Sörenstams internationella flickjuniortävling i juni på Vasatorp GK kommer Golfhäftet att dela ut ett pris till en eldsjäl som varit dedikerad i sitt engagemang för juniorgolfen. Nomineringen till det nyinstiftade priset Driving Force Award är öppen fram till den 13 maj 2022.

ANNIKA Invitational Europe har spelats i Sverige sedan 2012 och är en av sju tävlingar som ANNIKA Foundation arrangerar årligen runtom i världen. I Sverige arrangeras tävlingen tillsammans med Svenska Golfförbundet och Golfhäftet.

I juryn finns Golfhäftets VD & Medgrundare Fredrik van Speijk, Marcus Norman från Svenska Golfförbundet och Louise Friberg, klubbchef på Vasatorps Golfklubb.

– Ett av de viktigaste kriterierna när vi väljer värdklubb till ANNIKA Invitational är att klubben satsar på juniorverksamhet och engagerade ledare som kan motivera, stötta och vara en bra förebild, som årets värdklubb, Vasastorp GK. Jag tycker att det är ett mycket bra initiativ att Golfhäftet har instiftat det här priset och ser fram mot att dela ut det under ANNIKA Invitational Europe, säger Annika Sörenstam.

– Bakom varje framgångsrik golfspelare eller golfklubb finns ofta en engagerad och outtröttlig ledare som gör skillnad. De behöver bli fler och de förtjänar att uppmärksammas. Därför är det ett både fint och viktigt pris som Golfhäftet instiftat, säger Marcus Norman, Sportchef på Svenska Golfförbundet.

För att kunna nomineras till Driving Force Award ska personen:
– Ha en tydlig positiv inverkan på klubbens juniorverksamhet
– Bidra till en ökning av aktiva juniorer i klubben
– Bidra till gemenskap och inkludering i klubbens juniorgrupp
– Bidra till att utveckla klubbens verksamhet för tjejjuniorer
– Bidra till en ökning av aktiva tjejjuniorer i klubben
– Stötta och sporra juniorerna

– Tränare, föräldrar och andra eldsjälar som engagerar sig i våra juniorgolfare är stommen i golfens framtid. Vi vill gå i bräschen för att hela golfbranschen ska vara på tårna och utvecklas tillsammans med nya golfgenerationer. Driving Force Award är det senaste av våra initiativ för juniorgolfen och det är superviktigt att lyfta engagemanget från klubbsidan också, det är ju där eldsjälarna finns och gör ett fantastiskt jobb som hittills inte uppmärksammas utanför klubben, berättar Fredrik van Speijk, VD & Medgrundare på Golfhäftet.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Marknad & media

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Golfbanor går samman för att locka turister till Skaraborg

12 golfbanor i Skaraborg har gått samman för att gemensamt visa upp sig. Målet med initiat…