Hem Banor & klubbar Möre backar – tar inte extra betalt av medlemmar i ”brevlådeklubbar”

Möre backar – tar inte extra betalt av medlemmar i ”brevlådeklubbar”

Möre Golfklubb

Möre Golfklubb i Småland har meddelat att klubben inte längre har för avsikt att kräva Söderköpings Golfklubbs medlemmar på förhöjda greenfeeavgifter.

Möre GK är därmed den första klubb som drar sig ur golfkartellen i Sverige, efter det att Söderköpings Golfklubb anmält saken till Konkurrensverket.

Söderköpings Golfklubbs klubbchef Lars Sandberg välkomnar Möre Golfklubbs besked:

– Jag hade helst sett att det föreliggande problemet hade kunnat lösas utan Konkurrensverkets inblandning. Det är dock glädjande att se att vårt beslut att ge in en anmälan till Konkurrensverkets redan har burit frukt.

Söderköpings Golfklubbs advokat Ulf Öberg vid EU- och konkurrensrättsfirman Öberg & Associés hoppas nu att övriga kartellmedlemmar följer Möre Golfklubbs goda exempel:

– Jag rekommenderar övriga kartellmedlemmar att omedelbart fatta beslut om att upphäva de diskriminerande greenfeeavgifterna och betala tillbaka straffavgifterna till Söderköpings Golfklubbs medlemmar.

Konkurrensverket skickade redan i våras en tydlig varningssignal till de berörda golfkartell­klubbarna. Detta med anledning av ett klagomål från en medlem i Söderköpings GK. I ett beslut av den 20 april 2009 skriver Konkurrens­verket bland annat: ”Samarbeten mellan konkurrerande företag om hela eller delar av priset […] sällan [kan] motiveras av effektivitetsskäl och strider därmed som regel mot det s.k. kartellförbudet.”

– Jag beklagar att medlemmarna i golfkartellen inte har tagit till sig detta glasklara budskap från Konkurrensverket. Istället väljer de att öppet utmana den konkurrensvårdande myndighetens auktoritet, kommenterar advokat Ulf Öberg.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

2 Kommentarer

 1. Sebastian Marmolin

  torsdag, 22 oktober, 2009 at 09:14

  Trevligt…

  Svara

 2. Henrik

  måndag, 2 november, 2009 at 21:24

  Jag blir så trött på advokat Öberg. Nu är han ute och påstår att kartellen är ett faktum, innan ens Konkurrensverket gjort ett utlåtande…

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Skadorna på Trelleborgs Golfklubb de mest kostsamma någonsin i Sverige: »Inget är i närheten«

Skadorna som i november drabbade Trelleborgs Golfklubb under stormen Babet, är de mest kos…