Hem Banor & klubbar Golfklubbens vision: Nytt klubbhus – Pierre Fulke renoverar banan

Golfklubbens vision: Nytt klubbhus – Pierre Fulke renoverar banan

Routing för Sollentuna Golfklubb.

Sollentuna Golfklubb norr om Stockholm har nu presenterat sitt visionsprogram för framtiden. Målet är att  att ge klubben en ökad attraktivitet och vara långsiktigt hållbar.

Först vill man totalrenovera och bygga om klubbhuset.

– Men om allt landar väl så har vi mer långtgående planer än så, säger klubbchefen Claes Berfeld.

Klubben hade ett ett visionsmöte för medlemmarna tidigare i veckan där man presenterade framtidsplanerna för tvåhundrafyrtio närvarande medlemmar.

Spännande planer

Claes Berfeld har jobbat på klubben sedan i september 2022.

– Men detta är något som styrelsen har jobbat med under lång tid. En av anledningarna till att jag tog jobbet var att jag visste att klubben har spännande planer för framtiden.

Dagens klubbhus är byggt på 1960-talet och dras med stora underhållskostnader.

– Det värms upp med direktverkande el, har ett ventilationssystem som inte fungerar och är dåligt isolerat. Så behovet av en ny- och ombyggnad är ganska akut, säger Claes. Det är verkligen eftersatt. Så vi försöker hitta en väg framåt för att åtgärda bristerna. Och när vi gör den här resan vill vi samtidigt vinnlägga oss om att höja värdet och attraktionskraften i anläggningen.

– Nu finns det ett skarpt förslag presenterat och det är ju klart att det handlar om väldigt mycket pengar.

Totalrenoverar

Förslaget som ligger nu är byggt på den gamla stommen.

– Men vi totalrenoverar invändigt och bygger ut fler nya flyglar . Vi får en ny entrédel, en större restaurang och att större golfbilsgarage. Förslaget är att ha kvar det ursprungliga men byta uppvärmning, ventilation och kök.

Claes Berfeld hoppas att ett beslut ska kunna klubbas på kommande årsmötet, 27 april.

– Sollentuna har en bra kassa, stark likviditet men vi har inte en kassa som kan betala för hela kalaset. Så vi behöver få klart med bank och en acceptans från medlemmarna.

Ny routing av banan

I visionsplanen ingår på sikt också en ombyggnad av banan. Pierre Fulke har tagit fram ett nytt förslag till routing.

– Med det läge vi har, bara 10 minuter från Stockholm, så känner vi att det finns en bra marknad att utveckla även banan. Ambitionen är att höja kvaliteten på hela banan. Vi vill göra en ordentlig modernisering. Banan vi har nu är byggd 1967. Vi vill ha en modernare layout och vi tycker att vi kan få en roligare bansträckning. Vissa hål är kvar men många förändras. Vi vill få till häftigare områden runt greener och mer spännande bunkrar. Rent kvalitetsmässigt vill vi höja ambitionsnivån. Vi är inte ute efter att bli absolut bäst i Stockholm men strax under det bästa, säger Claes Berfeld.

– I år ska vi fatta beslut om klubbhuset ihop med en konvertering av medlemslånen. Vi är en av de få klubbar som sitter med lån och vi kommer inte att kunna göra de här investeringarna med de medlemslån vi har i dag. Det vi vill göra nu är att konvertera lånen till spelrätter. Om det landar väl, och både bank och medlemmar är med oss, så kommer vi nästa år att ta fram underlag för ombyggnad av banan.

Här kan du läsa mer om Sollentunas vision:

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

40 nya bostäder ska finansiera ombyggnaden av gamla golfbanan

I anslutning till Gävle Golfklubb planeras ett nytt bostadsområde med 40 bostäder i olika …