Hem Banor & klubbar Klubbens verkstad och lager totalförstördes i brand – banken tar självrisken

Klubbens verkstad och lager totalförstördes i brand – banken tar självrisken

Nyligen förstördes klubbverkstad och lager på Skogaby golfklubb i en brand. Ett hårt slag för en liten klubb men också för klubbens pro, Richard Edvinsson, som är stor på custom fitting.

Mikael Götesson, verksamhetsutvecklare på Skogaby Golfklubb.

– Det är helt utbrunnet, berättar Mikael Götesson som är verksamhetsutvecklaren på klubben. Vi vet inte om det ska renoveras eller byggas upp på nytt. Det var bekymmersamt för i verkstaden fanns en massa klubbor som tillhörde kunder, och det hade också börjat komma in varor på lagret.

Men när nöden var som störst klev en av sponsorerna, Laholms Sparbank, in och erbjöd sin hjälp. Det blev en ekonomisk kompensation som täcker hela självrisken.

Verkstaden ligger i anslutning till shop och studio. Hade inte klubbens pro lyckats hejda branden hade den kunnat få större konsekvenser.

– Exakt vad som hände vet vi inte men Richard, pro´n, hade hållit på med en värmepistol. Och när han var utanför upptäckte han att det kom rök genom dörren. Han tömde en brandsläckare in genom dörren så det räddade väl fasaden och förhindrade att det spred sig till shopen som ligger bredvid. Men invändigt är det bara att riva ut. Möjligen kan stommen bli kvar.

Banken står för 10 000 kronor, vilket för klubben är en stor kostnad.

– Vi är 1 000 medlemmar men det är ändå ganska mycket. Vi har ingen omfattande sponsorverksamhet så det är mycket välkommet. Annars hade vi fått hitta de pengarna någon annanstans och det är svårt när alla kostnaderna redan ligger.

En ny verkstad ska förhoppningsvis vara klar till 1 april när banan öppnar.

– Den är väldigt viktig för Richards verksamhet. Han är stor på klubbförsäljning och har mycket custom fitting. Jag har fått tag i hantverkare som står beredda.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Han blir ny klubbchef och VD för Halmstad Golfklubb

I mitten av januari meddelade Halmstad Golfklubbs VD Christian Jakobsson att han efter 15 …