Hem Marknad & media Balance Golf lanserar digitalt golfutvecklingssystem

Balance Golf lanserar digitalt golfutvecklingssystem

Balance Golf vill lyfta sitt koncept för golfträning och satsar nu på att göra det via en digital plattform.

Det blir en plattform för golfutveckling både för spelare, tränare och klubbar, skriver man i ett pressmeddelande. Med hjälp av Balance Golfs levelsystem kommer golfspelarna få digital hjälp till ta sitt spel till nästa nivå.

Förutom att skapa förutsättningar för att utveckla själva golfspelaren blir den digitala plattformen även ett värdefullt verktyg för golftränaren. Detta ska ske genom att leverera djupare insikter och mer kunskap om spelarna, bättre underlag för analyser, nya affärsmöjligheter och ökad lönsamhet.

Genom den digitala satsningen vill Balance Golf skapa en ännu större efterfrågan och få in nya spelare som drivs mot klubbarna.

– Genom att vi nu fått ytterligare en pusselbit på plats kan vi på riktigt vara med om att modernisera golfen mot en spännande framtid. Golfspelaren är vinnaren. Golftränaren är guiden och golfklubben är platsen som golfspelaren vill hänga på, avslutar Balance Golfs grundare och VD Erik Blomqvist.

I samband med att företaget växer tillsätts en ny styrelse. Samtidigt förstärks organisationen med rekrytering av nya kompetenser inom affärsutveckling och marknadsföring.

– Vi tar nu nästa steg mot att erbjuda Balance Golf-konceptet till fler spelare i Norden. Det gör vi genom att både förstärka kompetensen och finanserna inom Balance Golf så att fler kan få en individanpassad golfsving och en roligare runda, säger Anders Tillander som är ny styrelseordförande.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Marknad & media

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…