Hem Banor & klubbar Skånsk klubbdirektör häktad – igen!

Skånsk klubbdirektör häktad – igen!

En före detta direktör på en golfklubb i nordvästra Skåne häktades i förra veckan i sin frånvaro – för andra gången, skriver Helsingborgs Dagblad.

Mannen var både vd och klubbchef men har hållit sig undan svensk polis sedan han slutade sitt arbete. Han bor numera i Sydafrika. Den svenska polisens försök att förhöra honom har varit utan framgång. Polisen misstänker att klubbchefen under fem års har förskingrat över uppemot en halv miljon kronor genom att manipulera så kallade medlemslån.
Enligt åklagare har den före detta chefen påstått att han löst ut personer från golfklubben genom att återbetala deras medlemslån. Men vid en kontroll visade det sig att någon återbetalning aldrig skett och i vissa fall var de utträdande medlemmarna påhittade.
När mannen häktades första gången i sin frånvaro överklagades beslutet till hovrätten. På den häktningsförhandlingen lovade han att närvara men löftet infriades aldrig.
Därför begärde vice chefsåklagare Göran Olsson i förra veckan att den före detta golfchefen åter skulle häktas. Detta innebär att mannen kan efterlysas internationellt.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

En kommentar

  1. Janne

    lördag, 22 september, 2007 at 23:15

    Häng honom högt, det fanskapet. Han blåste oss alla.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Klubbchef i Östergötland polisanmäld för misstänkt förskingring

En golfklubb i Östergötland skakas av oegentligheter. Klubbchefen är polisanmäld för att h…