Hem Banor & klubbar Jonas Blixt spelar Nordea Masters

Jonas Blixt spelar Nordea Masters

I helgen kom Jonas Blixt sensationellt trea i Byron Nelson Classic på USA-touren. Nu har han bestämt sig för att skippa kvalet till US Open och istället komma hem och spela Nordea Masters på Bro Hof Slott 6-9 juni
– Vi får hit Sveriges hetaste golfare. Jag är givetvis överlycklig, säger Fredrik Hellkvist, VD på Nordea Masters.

Jonas Blixt är en förhållandevis okänd golfare här hemma och han är även en rookie på PGA-touren. Men redan i sin 12:e tävling slog han till med en tredje plats den gångna helgen, endast två slag från segern. Blixt var i delad ledning fram till sjuttonde hålet på finaldagen då han gjorde en bogey och spelade därmed bort sig från segerchansen.
I Nordea Masters blir det lika tufft att vinna när han ställs mot världsstjärnor som Lee Westwood, Sergio Garcia, Darren Clarke och bröderna Molinari, samt svenska hoppen Peter Hanson och titelförsvararen Alex Norén för att nämna några.
Jonas Blixt är född i Nässjö men uppväxt på Hammarö utanför Karlstad. Han är 28 år och just nu 63:a på USA-touren och därmed näst bäste svensk efter Carl Pettersson. Blixt är dessutom fyra på rookierankingen. Han spelade till sig en plats på USA-touren 2012 via ”Nationwide Tour” där han slutade på femte plats 2011
I de tre senaste tävlingarna har han sviten 13-9-3. Tredjeplatsen i Byron Nelson gav honom cirka två miljoner kronor i prispengar och han har nu spelat in cirka fem miljoner kronor. Därmed har han i princip säkrat sin plats på touren även nästa säsong.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu bevattnas Stockholms Golfklubb med regnvatten från Mörbys dagvattenbrunnar

När Stockholms Golfklubb renoverade Kevingebanan upptäckte man att det gick dagvattenledni…