Hem Marknad & media Viasat förlänger avtalen med ET och Ryder Cup

Viasat förlänger avtalen med ET och Ryder Cup

Viasat

Viasat har förlängt avtalen gällande ett antal viktiga golfrättigheter. Bland dem Europatouren, Ryder Cup och British Open för damer. Tävlingarna kommer även fortsättningsvis att sändas i betalkanalen Viasat Golf. De nya avtalen är giltiga till och med utgången av 2015.

– Vi är stolta över att kunna erbjuda våra tittare världens bästa golf, säger Viasat Sports sportchef Erik Westberg.

De förlängda avtalen gäller Europatouren, Världsmästerskapen i golf, Ryder Cup, The Open, US PGA Championship, The Asian Tour samt British Open för damer. Viasat har sedan tidigare de exklusiva sändningsrättigheterna för PGA-touren till och med 2015. I Sverige kommer tävlingarna även fortsättningsvis att sändas på betal-TV-kanalen Viasat Golf.

– Det känns fantastiskt att kunna erbjuda golffansen ett så komplett paket. Förutom de bästa rättigheterna har vi kunniga kommentatorer och passionerade experter som ger tävlingarna en högklassig inramning, säger Erik Westberg.

Sändningsrättigheterna har förvärvats genom IMG Nordic.

– Viasat Golf är en golfkanal i världsklass och de olika rättighetsägarna är mycket nöjda med att fortsätta samarbetet framöver, säger Kristian Hysén, Senior Vice President på IMG.

Tävlingarna kommer även att finnas tillgängliga på webbtjänsten Viaplay.

Viasat är en del av den internationella mediekoncernen Modern Times Group (MTG), med verksamhet på fyra kontinenter inom fri-TV, betal-TV, radio och TV-produktion. MTGs Viasat Broadcasting sänder fri- och betal-TV via egen satellitplattform och tredjepartsnätverk, samt distribuerar TV-innehåll över internet. MTG är också den största ägaren av CTC Media, Rysslands största oberoende TV-bolag. Modern Times Group är ett tillväxtföretag och är noterat på Nasdaq OMX i Stockholm.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Marknad & media

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…