Hem Banor & klubbar Ingarös Ängsbana firar 50-årig födelsedag i ny kostym!

Ingarös Ängsbana firar 50-årig födelsedag i ny kostym!

Den 16 juni öppnar Ingarö Golfklubb sin 50-årsfirande Ängsbana efter en totalrenovering. 18 ombyggda nya greener, flera nya hål, dammar och vattendrag och nya fairwaybunkers ligger nu spelklara för medlemmar och gäster.

Hela ombyggnaden har gått helt planenligt. Budgeten på 12,5 mkr har kunnat hållas med hjälp av ett professionellt lag av entreprenörer och projektledare. Entreprenören Golf och Trädgård med ett team av erfarna medarbetare har genomfört renoveringen efter design av arkitekten Peter Chamberlain. Stuart Cooper, Ingarös hyllade banchef (Ingarös Skogsbana omtalades förra säsongen för sin höga kvalité), har varit projektledare. Den nya Ängsbanan med upphöjda greener och välplanerade greenområden uppfyller moderna skötsel- och miljökrav. De nya greenerna kommer att klara övervintring och möjliggör tidigare öppning av banan. Säkerheten har blivit bättre genom flera omdragningar av golfhål, avverkning, utdikning och flyttning av greener. En korsande bilväg över banan har lagts igen och träd planteras, ett nät längst med Fågelviksvägen har satts upp som skydd för trafiken.

En ny grässort på greenerna minskar behovet av gödnings- och bekämpningsmedel och bevattning. Andra miljöåtgärder är en ny fångstdamm som innebär längre och långsammare vattenföring och som därigenom minskar utsläppen i Östersjön.

De medlemmar som valde att investera i den nya Ängsbanan genom att köpa aktier har redan fått fler klubbkamrater genom de nya medlemmar som nu söker sig till Ingarö Golfklubb med dess två 18-hålsbanor. Skogsbanan som också fått en ansiktslyftning med bl. a. nya teeområden på flera hål och den nya Ängsbanan välkomnar nu sina gamla och nytillkommande medlemmar och gäster till en spännande golfsäsong med många intressanta erbjudanden och en ny golfrestaurang.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ökning av unga golfare trots väntat medlemstapp – 15 faktorer som kan ha påverkat positivt

Antalet pojkar upp till 21 år som spelar golf har ökat med 23 procent i år jämfört med sam…