Hem Banor & klubbar John Hellström hjälper landslagen

John Hellström hjälper landslagen

Svenska Golfförbundet satsar på forskning inom spelarutveckling och anlitar John Hellström, en av världens ledande forskare inom utveckling av golfspelaren. Hellström kommer i samarbete med landslagen och SGF:s elitutvecklare Petra Lindström, att driva forskning och prestationsutveckling inom golf.

Swedish Golf Team, Svenska golflandslaget, gör även en satsning på de spelare som väljer att ta steget över till proffstourerna.
Ett syfte är att få kontinuitet för spelare som utbildats och utvecklats i landslaget.

Ett annat är att få fler spelare på tournivå, skapa förutsättningar för tidigare etablering på internationell nivå samt att få fler svenska spelare att delta i Ryder Cup och Solheim Cup.

Svenska Golfförbundet utvecklar samtidigt talangverksamheten.

Satsningen ska ske i samarbete med de 21 golfdistrikten och SGF:s talang- och spelarutvecklingsansvariga.

Ansvarig för talangarbetet och proffssatsningen blir Marcus Håkansson – meriterad coach med bland annat EM- och VM-guld 2008 i sin roll som coach för Damlandslaget. Håkansson har bred kompetens med erfarenhet från alla nivåer och ett stort kontaktnät såväl nationellt som internationellt.

Håkansson blir projektledare för proffssatsning mot damer medan SGF:s herrcoach, Peter Svallin, får samma uppdrag mot herrar.

– Målen med satsningarna är att få fler spelare högt i resultatlistorna på de bästa tourerna, och att svensk golf håller positionen som en av de ledande golfnationerna, säger idrottschef Ingemar Nyman.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Han är årets greenkeeper: »Har förvandlat en ful ankunge till en vacker svan«

Hans Karlsson Johanneson på Oskarshamns Golfklubb är årets greenkeeper, utsedd av SGA Riks…