Hem Ekonomi & affärer Johan Henrikson designar golfbana i Valencia

Johan Henrikson designar golfbana i Valencia

Göteborgsbolaget Golf Engineers AB och golfbanearkitekten Johan Henrikson har i konkurrens med internationella golfbanedesigners fått uppdraget att rita en 18 håls golfbana i Monteagudo Del Castillio i Spanien. Beställare är spanska Turivi S.A.

Johan Henriksson
Johan Henriksson

Det 150 hektar stora markområdet för golfbanan ligger 5 minuter från närmsta by på 1500 meters höjd, ca en timmas körning nordväst om Valencia. Golfbanan byggs för att komplettera ett befintligt skidområde Tack vare den höga höjden erbjuder området behagliga sommartemperaturer för golfspel. Initiativet till den nya banan kommer från en lokal grupp företagare och politiker.

Det är den svenska designfilosofin och förmågan att skapa naturliga och miljöanpassade golfbanor utan onödiga massförflyttningar som har visat sig vara en allt större konkurrensfördel säger bolagets VD Mikael Gyllenhammar. Vi fick uppdraget efter att en av beställarna besökt Johan Henrikson och Helen Alfredsson designade Lycke golfbana strax norr om Göteborg.

Uppdraget innebär att Golf Engineers nu är involverade i fyra golfbaneprojekt i Valencia regionen. I två av dessa projekt är bolagets delägare, golfproffset och Solheim Cup kaptenen Helen Alfredsson engagerad som co-designer.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Ekonomi & affärer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Fredrik och Johan lämnade golfklubben för att förverkliga en dröm

När de inte hittade en golfklubb som delade deras visioner – då valde Fredrik Tillgre…