Hem Banor & klubbar Ekerums storsatsning: Nytt golfhotell och 300 lägenheter

Ekerums storsatsning: Nytt golfhotell och 300 lägenheter

Ekerum Golfresort

Många golfanläggningar är i kris men Ekerum på Öland storsatsar – nu offentliggör ägarna, Eklöf Invest, planer på ett nytt hotell med 100 rum samt 300 lägenheter i hus i anslutning till golfbanorna.

Om planerna går i lås kan golfanläggningen bli Borgholms största arbetsgivare.

– Om Ekerum ska överleva så måste vi satsa, det har varit en nedåtgående spiral och det måste man satsa sig ur, verkligheten ser inte ut som den gjorde för 15 år sedan. Vi har målat upp en vision, det är viktigt att säga, men vi satsar på att det här ska bli Skandinaviens bästa golfresort, säger Ulf Eklöf, huvudägare och styrelseordförande i Ekerum Golf & Resort, till Barometern.

Ett planprogram är ute på remiss:

– Det handlar om en plan på fem till tio år och helst vill vi sätta spaden i jorden på första etappen redan nästa år om det går att lösa. En så här stor satsning ställer förstås stora krav på oss. Vi vill även bredda vårt utbud, så det passar fler. Det ska finnas fler barnaktiviteter och andra saker att göra än själva golfandet. Badmöjligheterna bör bli bättre och konsthallen borde kunna utvecklas.

Kommun och länsstyrelse är försiktigt positiva till planerna. Kommunens planarkitekt Therese Byheden säger till Barometern:
– Det här skulle antagligen bli den största arbetsplatsen i kommunen, så det är klart att det är positivt. Dock så rör det sig om mycket känslig natur både kultur- och naturmässigt. Känsliga naturtyper och fornminnesrik mark som måste undersökas noga. Vi är inte färdiga än med den diskussionen, men om allt går som det ska kan bygglovet för första etappen vara klart efter årsskiftet.

Ekerum Golf & Resort på Öland är en av Sveriges största golfanläggningar med två 18-hålsbanor, en niohålsbana, övningsområden, korthålsbana, hotell, restaurang, spa och konsthall.
Holiday Club är partner och säljer andelsboende, sk. Ownership, på anläggningen.

Till årets säsongstart inviger Ekerum en ny restaurang och 24 av lägenheterna är nyrenoverade. Dessutom är fyra av golfhålen förbättrade liksom bevattningssystemet.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Fredrik och Johan lämnade golfklubben för att förverkliga en dröm

När de inte hittade en golfklubb som delade deras visioner – då valde Fredrik Tillgre…