Hem Banor & klubbar Huvudstadens Golf och Capital Golf satsar trots lågkonjunktur

Huvudstadens Golf och Capital Golf satsar trots lågkonjunktur

Tony Trigell

I en tid där kris och nedgång präglar både det ekonomiska klimatet och golfen, väljer tillväxtmaskinen Capital Golf i Stockholm att pegga upp för storslagna framtidsplaner.

– Vi genomför ett generationsskifte i ägarleden och kommer att satsa stort nu framåt för att utveckla vårt erbjudande, säger Tony Trigell, koncernchef i Capital Golf.

Konceptet att via Huvudstadens Golfklubb erbjuda mer golf för pengarna genom fyra anläggningar belägna i Stockholm med sex banor, hotell, restaurang, konferens och flexibla medlemskap och betalningsmodeller har vuxit till en framgångssaga. När golfen generellt talar om en nedgång pekar både ekonomiska kurvor och medlemsutvecklingen för Capital Golf och Huvudstadens Golfklubb brant uppåt.

– Vi känner inte alls igen oss i den beskrivning som nu ofta hörs i medier. Golf är verkligen inte en krisbransch för oss, vi är redan störst i Sverige och ser en uthållig tillväxt trots lågkonjunkturer och finansiella kriser. Medlemsutvecklingen är fortsatt plus sju procent årligen och från 2008 till i år har omsättningen ökat med 15 procent årligen. Vi har bibehållen god lönsamhet. Och vi ser också en ljus framtid där vi ska utveckla vårt erbjudande på nya spännande vis för våra medlemmar, säger Tony Trigell, som efter sina 20 år i Huvudstadens Golf fortfarande är kvar som aktivt arbetande huvudägare efter att ha genomfört ett ägarskifte den 26:e november.

– Genom att behålla erfarna nyckelpersoner och ta in ny och bredare kompetens bland ägare, styrelse och ledning förbereder vi oss för framtidens utmaning att förbättra trivseln för våra kunder och samtidigt ytterligare öka vår tillväxt. Vår ambition är att satsa offensivt och investera i att utveckla och bredda vårt erbjudande med exempelvis fler golfbanor, restauranger, bostäder och resor. Allt för att verkligen leva upp till vår tanke ”mer golf för pengarna”. Som kund i Capital Golf och medlem i Huvudstadens Golfklubb ska du konkret få ännu mer och fler fantastiska golfupplevelser framöver, säger Trigell.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu tar robotarna över på parkbanan – klipper 7 dagar i veckan

Fyra robotgräsklippare från Husqvarna sköter i år klippningen av samtliga fairways på Park…