Hem Tourer & tävling Här spelas de svenska tävlingarna på Challenge Tour 2023

Här spelas de svenska tävlingarna på Challenge Tour 2023

Mikael Lindberg

Det blir två svenska tävlingar på European Challenge Tour även 2023.

Det är tävlingarna som spelades under året som återkommer – Indoor Golf Group Challenge och Dormy Open. Men nästa år spelas de på nya banor.

Indoor Golf Group Challenge spelas på Vesterby Links, Landeryds Golfklubb, mellan 31 augusti och 3 september.

Värdefulla erfarenheter

– Det finns ett stort driv i klubben och bland medarbetarna för att vi ständigt ska utvecklas och generera medlems- och kundnytta. När vi nu får besök av Challenge Tour och genomför arrangemanget i samarbete med Svenska Golfförbundet och Indoor Golf Group, får vi värdefulla erfarenheter. Dessa kan vi ta med oss för att utveckla hela vår verksamhet och framför allt våra banor. Det ser vi verkligen fram emot, säger Björn Sturehed, VD Landeryd Golfklubb. 

Indoor Golf Group har träffat ett avtal med Svenska Golfförbundet som säkrar tävlingar på Challenge Tour under tre år, 2023–2025. Avtalet innehåller även flera tävlingar och koncept med ambitionen att öka intresset för simulatorgolf bland nya och befintliga golfare året runt.

– Vi ser fram emot att fortsätta utveckla denna tävling med Svenska Golfförbundet och arrangörsklubbar de kommande tre åren. Vi tycker att det är viktigt att svensk golf har profiler som visar framfötterna internationellt. Framgångar skapar identitet, gemenskap och engagemang kring golfen. Under flera år saknades en bra språngbräda för svenska herrgolfare som ville ta ta sig ut i Europa. Det ville vi ändra på. Vi är stolta över att bidra till golfens utveckling. Därför har vi valt att gå vidare med detta stora åtagande för bolaget, säger Fredrik Wredmark, VD och medgrundare till Indoor Golf Group.

Rätt håll

– Svensk herrgolf är på väg år rätt håll. Tävlingstillfällen på hemmaplan är en viktig del för att utvecklingen ska fortsätta i positiv riktning. Från landslagets sida är vi glada och tacksamma över att Indoor Golf Group ser värdet och förlänger sitt engagemang som huvudsponsor av en tävling på Challenge Tour i Sverige, säger Ola Lindgren, coach för herrlandslaget.

Dormy Open spelas, som tidigare kommunicerats, på Askersunds Golfklubb veckan före Indoor Golf Group Challenge, 24–27 augusti. Detta blir första gången banan får besök av en internationell tour. 

  

 

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Tourer & tävling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Flera svenska stjärnor klara för Scandinavian Mixed på Vasatorp i sommar

Den tidigare Mixed-mästarinnan Linn Grant och Sveriges senaste DP World Tour-vinnare, Jesp…