Hem Banor & klubbar Hälften av Stockholms golfare är medlemmar i golfklubbar utanför distriktet

Hälften av Stockholms golfare är medlemmar i golfklubbar utanför distriktet

Nästan hälften av alla Stockholms aktiva golfare – 64 643 personer – är medlemmar i en brevlådeklubb eller en landsortsklubb.
Det kan betyda en inkomstpotential för distriktets golfanläggningar. Men det innebär samtidigt att distriktets klubbar går miste om stora belopp i form av uteblivna årsavgifter.


[ad#ad-4-liten]
I Stockholm finns 130 296 registrerade golfspelare. Något mer än hälften av dessa – 65 653 – har valt att bli medlemmar i en Stockholms-klubb.

Den andra hälften, 64 643 personer, har valt att vara medlem i en klubb utanför Stockholm. Det kan vara en landsortsklubb men också en så kallad brevlådeklubb (lågprisklubb).

Det torde innebära att denna grupp spelar sin golf mot greenfee och utgör därmed en potential för klubbarna i distriktet. Å andra sidan innebär det samtidigt att Stockholmsklubbarna går miste om stora intäkter i form av årsavgifter och medlemskap.

En representant för en Stockholmsklubb (som vill vara anonym) säger:

– Som jag ser det så finns det en jättepotential för klubbarna i stor-Stockholm – om vi bara ger golfarna ett bra erbjudande. De kanske inte har lust att betala 5 000 kronor för att bli medlemmar på typ Mälarö om de i dag betalar 500 för att vara medlemmar på Vikbolandet. Men de kanske kan tänka sig att betala 2 000 kronor för att bli vardagsmedlemmari en klubb. Eller 2 500 om de får några greenfee-biljetter på köpet. Det handlar bara om att vi ska ge dem ett vettigt erbjudande.

– Sedan kan det ju vara så att somliga har ett medlemskap där sommarstugan är. Men dem kan man se som potentiella greenfee-gäster under en stor del av året.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Så mycket bättre: Satsning på modern teknik och idrott i centrum när A6 ändrar kurs

För fyra år sedan var Niklas Eriksson på väg att inte bara byta jobb – han funderade på at…