Hem Mode & konfektion Lyle & Scott 2009: Skotskt välskräddat möter färgglad dandy

Lyle & Scott 2009: Skotskt välskräddat möter färgglad dandy

Våren hos Lyle & Scott andas som alltid en slags casual friday med färger som för tankarna till 70- och 80-talet.

Den sportiga kollektionen Club klär svenska golfare som Joel Sjöholm och Wilhelm Schauman, och den mer dressade kollektionen Vintage uttrycker till våren en mer preppy sida med skjortor, shorts, sneekers och väskor som nya tillskott.

[ad#ad-4-liten]

– Kläderna tillverkas med omsorg där vissa delar än idag sys för hand i samma fabrik i Skottland som produktionen en gång startade för drygt 130 år sedan, säger Ted Jöhncke på Lyle & Scott.

Lyle & Scott har med sin gedigna historia byggt upp ett varumärke som står för kvalité, hantverk och lekfullhet med den gula örnen som symbol (grön örn för golfkollektionen).

Med anor från 1870-talets Skottland och inspiration från det glamorösa 70-talets golfmode andas Lyle & Scotts tidlösa plagg sportig elegans, med en lekfull twist för både honom och henne.
Med sina två linjer Club och Vintage vill Lyle & Scott till våren och sommaren 2009 klä den moderna mannen och kvinnan både på golfbanan och i stan.

Företaget grundades av William Lyle och Walter Scott 1874 i den lilla byn Hawick i Skottland, där en del av produktionen äger rum än idag. De startade företaget med visionen att tillverka högkvalitativa kläder och underkläder för en internationell och kräsen marknad.

Med det skotska arvet blev kopplingen till golf snart självklar och under det sena 60-talet skapades en helt ny golflinje inspirerad av den amerikanske golfaren Dough Sanders färgsprakande och lekfulla stil. De kom att klä alla de stora golflegenderna under 70- och 80-talet, och skapade år 2000 en vintagekollektion med inspiration från just denna era som står sig än idag. Inte bara golfstjärnor klär sig idag i Lyle & Scotts färgstarka plagg utan även artister som Arctic Monkeys och Coldplay.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Mode & konfektion

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Jordnära toner och djuriska mönster i Daily Sports höstkollektion

Daily Sports höstkollektion blandar jordnära toner och mjuka material med kontrastrika fär…