Hem Banor & klubbar Så vill styrelsen skapa engagemang: Medlemmarna får arbetsuppgifter på golfklubben

Så vill styrelsen skapa engagemang: Medlemmarna får arbetsuppgifter på golfklubben

Mölndals Golfklubb

Styrelsen i Mölndals Golfklubb vill återskapa klubbkänslan och sammanhållning i klubben. Därför uppmanar man klubbens medlemmar att hjälpa till med olika arbeten och uppgifter på klubben.

I ett upprop inför årsmötet skrev styrelsen:

»Under 2024 kommer vi dela in alla medlemmar i grupper som får en liten, liten bit var i vår förening att ansvara för och utveckla. Genom att arbeta i grupper och fördela vårt engagemang mellan oss kommer vi kunna återuppbygga den vi-känsla vi haft som ett av våra främsta kännetecken. Det ska inte bara vara ”nödvändiga” arbetsuppgifter utan minst lika viktigt är sociala aktiviteter och annat roligt som höjer stämningen i vår klubb. Vi har hört att många efterfrågar det och till och med har konkreta idéer om hur man kan göra. Det engagemanget vill vi nu fånga inför 2024. På detta sätt hjälps vi åt med det ideella engagemanget som behövs för att driva vår förening och bana. Vi tror att som en trevlig bonus lär vi känna varandra bättre och får en riktigt trevlig stämning i vår förening.«

– Mölndal har alltid varit känt för sin starka sammanhållning och sitt starka medlemsengagemang. Tyvärr har det engagemanget sjunkit lite under pandemin. Nu tänker vi starta upp det här engagemanget igen, förklarar Kenneth Karlsson, som jobbar på golfklubbens kansli, i en videohälsning till medlemmarna.

Utöver mer traditionella ideella uppgifter, som att vara starter, hålvärd och att ingå i olika kommittéer, kunde medlemmarna välja mellan olika projekt och arbetsuppgifter såsom:

• snickeriarbeten

• fixa med rangen

• sköta buskar och träd

• fixa med skyltar

• hålla toaletterna fina

• rensa ogräs

• fixa med dammarna

– För att styrelsen ska få en chans att vad medlemmarna kan tänka sig att ställa upp och hjälpa till med så kommer styrelsen att skicka ut en enkät där alla får chansen att kryssa i de områden där man är intresserad att hjälpa till. När vi sammanställer detta sedan kommer vi att starta ett antal grupper för att därigenom få igång medlemsengagemanget och samarbetet igen, förklarar Kenneth Karlsson.

Förslaget väckte dock en del funderingar hos medlemmar som funderade över om om »extraarbetet« var obligatoriskt.

Styrelsen svarade:

»Det är ett önskemål från styrelsen att alla bidrar till klubben och att delta på städdagar borde väldigt många kunna ställa upp på. De som känner att de lägger många timmar på att spela på golfbanan kan förhoppningsvis lägga lite mer tid på att ta hand om den och vår förening. Andra har lite mindre tid på grund av familjeförhållanden. Så något obligatorium är det alltså inte, bara en stark vädjan om att balansera sin golftid mellan golfande och föreningsarbete på ett klokt sätt för allas bästa.«

(Golfbranschen har sökt Mölndals Golfklubbs styrelse för intervju.)

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Han är årets greenkeeper: »Har förvandlat en ful ankunge till en vacker svan«

Hans Karlsson Johanneson på Oskarshamns Golfklubb är årets greenkeeper, utsedd av SGA Riks…