Hem Folk Han prisas för sitt arbete med juniorerna

Han prisas för sitt arbete med juniorerna

Daniel Urander

Nu belönas Daniel ”Durra” Urander för hans engagemang för juniorer. Han tilldelas Driving Force Award – ett pris instiftat av Golfamore i syfte att hylla de eldsjälar som engagerar sig i juniorgolfen i allmänhet – och tjejjuniorgolfen i synnerhet.

Daniel ”Durra” Urander är verksam på Sundsvalls GK.

– Otroligt kul att vinna detta fantastiska pris. Jag brinner verkligen för utvecklingen av juniorer, det finns inget bättre än att se dem lyckas. För mig är det viktigt att varje junior känner att jag ger honom eller henne min fulla uppmärksamhet, säger Daniel ”Durra” Urander.

Priset delades ut under Annika Invitational på Halmstads GK den 12 juni.

Antalet nomineringar var över förväntan vilket gav juryn ett tufft jobb att utnämna 2023 års vinnare av Driving Force Award.

– Vi visste att det skulle komma in många nomineringar då det finns otroligt många eldsjälar ute på klubbarna i Sverige men att det skulle bli så här många, och så många bra, det hade vi inte räknat med, säger Anders Carlén, VD på Golfamore.

I juryn satt Anders Carlén, VD Golfamore, Christian Jakobsson, Klubbdirektör Halmstad GK och Marcus Norman, Sportchef SGF.

Deras motivering lyder:

Denna person plockade upp golfen sent i sitt liv men listade snabbt ut hur spelet ska spelas och gick snabbt ner i handicap. Där någonstans började även personens intresse för att hjälpa ungdomar bli bättre i golf. Sakta men säkert byggde personen upp en framgångsrik juniorverksamhet med 230 aktiva juniorer som mest under golfsäsongen 2021 och under sommarträningen samma år deltog fler tjejer än killar. Den här personen gör det där lilla extra för att få juniorerna att känna att de blir sedda. Personen ser till att kunna varje junior vid förnamn och när juniorerna kommit in efter en runda så frågade alltid personen hur det har gått. Personen har alltid ställt upp för sina juniorer, oavsett tid på dygnet. Allt från svingproblem till kompis-relaterade problem, personen har alltid funnits där för juniorerna. Antalet tävlande juniorer för klubben ligger på en andra plats i Sverige bland klubbar, vilket är till stor del tack vare denna person. När man nämner personens namn inom golf-Sverige så är det bara med superlativ som folk beskriver personen. Sundsvalls GKs juniorverksamhet hade inte varit densamma och det inte hade varit för årets vinnare av Driving Force Awards, Daniel ”Durra” Urander.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Folk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Ludvig Åberg skänkte 50 000 kronor till Eslövs juniorer

Ludvig Åberg utsågs till årets nykomling på Idrottsgalan. Därmed fick han även motta Hejap…