Hem Banor & klubbar European Tour blir DP World Tour från 2022

European Tour blir DP World Tour från 2022

European Tour och DP World tillkännagav idag att DP World blir den nya titelsponsorn för Europatoren från början av säsongen 2022.

Avtalet är starten på en ny era i Europatorens historia. Touren firar 50-årsjubileum 2022 vilket också blir den första säsongen av nya DP World Tour.

Så här skriver Europatouren i sitt pressmeddelande:
”Dagens tillkännagivande innebär en betydande affär när det gäller globala sportpartnerskap, med DP Worlds engagemang dedikerat till tre nyckelområden: att höja Touren på alla sätt, att få golfspelet att växa globalt och att skapa positiv samhällspåverkan.

Det nya utseendet på DP World Tour betyder att den totala prispotten bryter igenom $200 miljoner-gränsen för första gången, med en ny minimiprisfond på $2 miljoner för alla tävlingar som sanktioneras enbart av DP World Tour.
2022 kommer DP World Tour att representera en verkligt global tour genom ett internationellt schema, som kommer att innehålla minst 47 tävlingar i 27 olika länder, inklusive nya tävlingar i Förenade Arabemiraten, Japan, Sydafrika och Belgien och en utökad Rolex-serie som omfattar fem evenemang: Abu Dhabi HSBC Championship, Slync.io Dubai Desert Classic, Genesis Scottish Open, BMW PGA Championship och säsongsavslutande DP World Tour Championship.

För första gången kommer programmet också att innehålla tre tävlingar som samsanktionerats med PGA TOUR – ovannämnda Genesis Scottish Open, samt Barbasol Championship och Barracuda Championship som äger rum i USA – som ett resultat av den strategiska alliansen mellan den professionell herrgolfens två ledande tourer.

European Tour och DP World etablerades båda 1972 och har sedan dess utvecklats till globala företag. DP World har sitt huvudkontor i Dubai, och har utvecklats till den ledande leverantören av globala smarta end-to-end supply chain- och logistiklösningar.

DP Worlds koppling till Europatouren sträcker sig över mer än ett decennium. De var först en presenterande partner till European Tours Race to Dubai-final på Jumeirah Golf Estates under det inledande året 2009, innan Rolex Series-evenemanget döptes om till DP World Tour Championship i 2012. Det var i år som DP World blev turneringens titelpartner.

DP World blev sedan officiell partner till Europatouren 2015, och de kommer nu att bli Tourens officiella titelpartner från och med starten av säsongen 2022, som börjar med Joburg Open i Sydafrika, från 22-25 november.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Fredrik och Johan lämnade golfklubben för att förverkliga en dröm

När de inte hittade en golfklubb som delade deras visioner – då valde Fredrik Tillgre…