Hem Banor & klubbar Den oväntade vändningen – medlemmarna på Romelesåsen sa nej till Elisefarm

Den oväntade vändningen – medlemmarna på Romelesåsen sa nej till Elisefarm

Det blir inte Elisefarms ägare, Lars Ingesson och Ingrid Linné, som tar över krisdrabbade Romeleåsen.

Romeleåsens medlemmar röstade nej på ett möte den 30 mars.

– Det var många synergieffekter som skulle vara klockrena men efter avtalsförklaringen så ville inte medlemmarna längre. Det fanns ett bud men när vi förhandlat fram ett avtal så visade det sig att Elisefarm sänkte budet på grund av coronakrisen. De hade fått permittera personal hos sig, säger Stefan Nilsson, klubbchef på Romeleåsen.

Värderingen av anläggningen ligger på 15-18 miljoner men budet från Elisefarm var lägre.

– Och sedan drog de ned det ytterligare. Så det blev för lågt. Det var många som ville att Elisefarm skulle ta över men inte på de här premisserna.  Det ska vara bra för alla men nu kände medlemmarna att det inte var tillräckligt bra och det är ju de som bestämmer.

Klubben har haft lite problem med att genomföra föreningsdemokratin på grund av den rådande Corona-restriktioner:

Först ställdes årsmötet på Östarp in den 30 mars. I stället skulle klubben förlägga mötet på RåGK för att där ta beslut om avtalet med Elisefarm och val av styrelse. Det mötet var tänkt att hållas utomhus och årsmötet skulle skjutas upp till ett senare tillfälle.

Men inte heller mötet på RåGK kunde genomföras. Regeringen meddelade under den föregående fredagen att man tagit beslut om ett nytt förbud mot sammankomster med fler än 50 deltagare. Förbudet trädde i kraft söndagen den 29 mars.

I stället fick man köra röstningsförfarandet på klubben:

– Vi löste det genom att genomföra röstningen som ett riksdagsval: Vi öppnade ”vallokalen” i klubbhuset klockan 09.00 och stängde klockan 19.00. 

När man räknade samman rösterna så var det 82 som sagt nej, 69 som sa ja.

– Det var ett bra deltagande. Frågan engagerade medlemmarna, säger Stefan Nilsson.

Vad händer nu?

– Det fanns sedan tidigare även en annan intressent, en lokal företagare. När vi röstade första gången fick Elisefarm 60 procent av rösterna och den lokale företagaren 40 procent, och han är fortfarande är intresserad har det visat sig. Sedan finns det en annan intressent som tagit kontakt med mig men vi får se vad det blir av det… Nu behöver vi en ny stämma som ska välja en ny styrelse och och sedan får de ro det i hamn.

Vad hände med den förra styrelsen?

– Det fick stämmans uppgift slutföra avtalet och det har de gjort men de kom inte i mål och nu vill inte de mer.

Ni har förlorat en del tid?

– Ja, men vi öppnar banan nu till helgen och det är positivt. Vi ser fram emot att kunna få in lite intäkter. Som det ser ut nu är det mycket besökare på banor i trakten.

Är det någon fara för klubbens fortlevnad i och med att det drar ut på tiden?

– Nja, inte fara men det är tufft. Vi har inte haft några intäkter och nu är vi beroende av att det kommer igång. Den andra parten är redo och intresserad. Nu ska det igenom hela föreningsprocessen med stämma och årsmöte och sedan Corona på det som gör att vi inte får ha möte. Vi måste komma igång med verksamheten. En ny styrelse ska redan vara redo men medlemmarna måste välja den först.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Fredrik och Johan lämnade golfklubben för att förverkliga en dröm

När de inte hittade en golfklubb som delade deras visioner – då valde Fredrik Tillgre…