Hem Banor & klubbar Digital golfklubb tar över 27-hålsanläggning utanför Stockholm

Digital golfklubb tar över 27-hålsanläggning utanför Stockholm

Den digitala golfklubben Happy Golfer har skrivit ett arrendeavtal med Skälby Golfbana, före detta Grödinge.

Happy Golfer var, när klubben startade 2015, en helt digital medlemsklubb med ett internetbaserat medlemskap. I dag har man 15 000 medlemmar och är Sveriges snabbast växande klubb.

På Grödinge bedrevs golfverksamhet fram till 2019. 2020 spelades inte golf på banan men den sköttes om och verksamheten togs upp igen först 2021, då under namnet Skälby. Då drevs banan av markägaren.

Mattias Bohlin, VD Happy Golfer.

– Det var inte så många som hittade dit förra sommaren men de som har varit där har varit nöjda med skicket, berättar Mattias Bohlin, VD på HappyGolfer. Nu ska vi marknadsföra den och dra dit golf. De som jag tagit dit har varit förvånade över att det varit så fullskaligt, 27 fullstora hål. Det ska bli kul att få ditt våra medlemmar.

– Vi vill aktivera våra medlemmar att spela mer golf. Vi har haft samarbetsavtal med andra klubbar men just nu är det svårt med tillgängligheten. Det har egentligen varit så sedan corona bröt ut. Många klubbar har varit positiva till oss och tycker att vi gjort bra saker, men de har haft fullt på banan. Så vi har letat efter alternativ för att se om vi kan göra det själva.

Skälby ligger 30 min söder om city och dess nya namn blir Happy Golfer Stockholm. Banan kommer att skötas av markägaren.

Det var aldrig tal om att köpa marken?

– Nej, att köpa 100 hektar i stockholmsområdet… så djup plånbok har vi inte, säger Mattias.

Happy Golfer startade ursprungligen med ett marknadserbjudande, där man hjälpte golfklubbar att nå nya målgrupper genom digital kommunikation.

– Vi var helt internetbaserade och försökte digitalisera allt för att det skulle vara enkelt att bli medlem och ta grönt kort, säger Simon Persson, som är en av grundarna. Vi ville göra det enkelt att förstå hur man började spela golf genom att sänka trösklarna. Och det vi gjorde fungerade väldigt bra.

– Då startade vi Happy Golfer som växte snabbt, särskilt när pandemin började. Då var nästa steg att ge våra medlemmar en fysisk anläggning. Vi gjorde även en onlineutbildning där vi förenklade kommunikationen.

– Vår ambition är att förnya och växa golfen i Sverige genom att skapa en modern och kundcentrerad klubb, med prisvänliga och flexibla medlemskap. Vi vill skapa en aktiv och rolig klubb ihop med våra medlemmar, där vi tillsammans arrangerar spelevent, tävlingar och träning, för både nya och rutinerade golfare, säger Mattias Bohlin.

Redan nästa vecka lanseras medlemskap med ett begränsat antal “Early bird”-platser.

Grödinge blev Skälby som nu blir Happy Golfer Stockholm.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Banchefen fick Kristianstads kommuns miljöpris

Miljö- och hälsoskyddsnämnden i Kristianstad har sedan 1992 årligen delat ut ett miljöpris…