Hem Internationellt Faldo vill stänga av LIV-spelare från allt deltagande i Ryder Cup

Faldo vill stänga av LIV-spelare från allt deltagande i Ryder Cup

Nick Faldo

Nick Faldo hoppas att de spelare som gått över till LIV Tour kommer att stängas av från framtida deltagande i Ryder Cup.

Det säger han i en intervju på Sky Sports, gjord av Jamie Weir. Intervjun skulle handla om hur man ska få spelet att fortsätta växa. Detta med utgångspunkt från Faldo Series som nu pågått i 27 år. Faldo menar att LIV Golf är fel väg att gå.

I intervjun uttrycker han skarp kritik mot LIV Golf och Greg Norman.

Han menar bland annat att den Saudisponsrade touren är ”meningslös”. Den tillför inte spelet något utan har bara skapat konfrontation med de existerande tourerna.

– Det är en sluten verksamhet. 48 killar som får en massa pengar. Det som stör mig är att det inte får spelet att växa. Och det var ju pinsamt när man efter säsongen kunde konstatera att ingen tittade på tävlingarna. Vad hade de? 70 000 tittare, eller något. När vi streamade ett event under Faldo series satte vi upp en kamera på ett par 3-hål, och vi hade 100 000 tittare.

Flera framgångsrika europeiska spelare – som Lee Westwood, Ian Poulter, Sergio Garcia, Martin Kaymer och Graeme McDowell – har valt att spela på LIV Tour och enligt Faldo får de stå sitt kast.

Faldo menar att alla europeiska golfare som har anslutit sig till LIV Golf inte borde tillåtas ha någon framtida inblandning i Ryder Cup, vare sig som spelare eller framtida kaptener.

– De har alla nått den ålder då Europa behöver ersätta dem med en ny uppsättning spelare i 25-årsåldern som kan spela ett halvdussin eller fler Ryder Cup i framtiden.

Faldo menar att de i samma stund som de valde LIV Tour offrade alla möjligheter att bli framtida kaptener eller vicekaptener för Europa.

– De är klara, säger han. Det är en rivaliserande tour. Om du arbetar för ett företag i 20 år och sedan lämnar för att gå till ett konkurrerande företag, kommer din bild inte att sitta kvar på väggen.

– De fattade ett beslut och jag är säker på att de förstod att det skulle kosta. De spelade matematikspelet. De fick stora pengar i förskott och de visste att det skulle förlora sponsorer på grund av det. Men de tänkte att de ändå skulle tjäna på det.

Faldo är också kritisk till Greg Norman, som han menar har förstört sitt eftermäle som golfare.

De var bittra rivaler på banan en gång i tiden. Norman var rankad världsetta under en längre period än Faldo men … engelsmannen avslutade sin karriär med sex stora titlar mot australiensarens två. Rivalitet kulminerade när Norman kollaps under sista dagens spel på Augusta i Masters 1996. Faldo hämtade in sex slag och vann med fem.

– Han var en fantastisk golfspelare. Han var verkligen en karismatisk, spännande golfspelare och han har förstört allt detta.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Internationellt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Rykten: Callaway Golf till salu – Topgolf avfärdar

Enligt den sydkoreanska nyhetsbyrån Chosun Daily överväger Topgolf Callaway Brands Corp at…