Hem Banor & klubbar ”Den snabbaste och mest aerodynamiska Cobra-drivern hittills”

”Den snabbaste och mest aerodynamiska Cobra-drivern hittills”

Cobra Aerojet Drivers

Cobras nya driver Aerojet bygger på design och egenskaper från den tidigare LTDx-serien men – den har en ny aerodynamisk form som går igenom i seriens samtliga tre modeller.

Aerojet LS, Aerojet och Aerojet Max ska enligt tillverkaren leverera högre hastighet i både klubbhuvud och boll än föregångaren.

Samtliga modeller har en inbyggd så kallad Pwr-Bridge Weighting Technology. Tekniken använder en inre brostruktur som ”svävar” över sulan för att ge låg tyngdpunkt nära träffytan. Pwrshell Face-teknik gör att träffytan flexar så att slagen blir långa även vid sämre träffar.

Utformningen av Aerojet-serien har, enligt Cobra, tagit år av forskning och utveckling.

Aerojet LS är den modell som har fått den tydligaste aerodynamiska utformningen.

Fronten är strömlinjeformad med upphöjd bakdel och en böjd krona vars topp är flyttad så långt från träffytan som möjligt. Designen ska bidra till en minskning av luftmotståndet vilket ligger bakom ökningen av klubbhastighet.

När den testades mot LTDx LS, gav Aerojet LS upp till 1,5 mph högre klubbhastighet i robottestning. Därmed är Aerojet LS den snabbaste och mest aerodynamiska Cobra-drivern hittills.

Aerojet finns i tre modeller som vänder sig till olika typer av golfare. De tre modellerna är helt olika när det kommer till spinntal, förlåtelse och bollbana, och i år gäller det mer än någonsin.

I Cobras nya familj ingår också tre modeller av fairwaywoods och en ny hybrid. Och mycket av tekniken från drivermodellerna används även i fairwaywoods och hybrid.

Precis som med drivers finns FW i tre versioner. LS för den bättre spelaren med bra bollträff och hög svinghastighet. Standardmodellen har en fast vikt längst bak som gör modellen mer förlåtande. Max-modellen är den mest förlåtande av alla och den som ger brantast utgångsvinkel och bollbana. Den går också att ställa i ett drawläge vilket motverkar slice.

Aerojet Cobra

Den nya Aerojet-serien innehåller också järnklubbor. Här återfinns de tre tongivande teknologierna från de andra klubborna i familjen. Pwr-Bridge-vikten är i järnklubborna inbäddad i mjukt skum för att vara helt flytande. Träffytan flexar 30 procent mer än en traditionell konstruktion. En vibrationsdämpande platta på baksidan av klubbhuvudet förstärker en mjuk känsla i bollträffen.

Vikten är placerad lågt ned i sulan för att underlätta högre launch och mer spinn.

Träffytan är smidd och har formen av ett L – Pwrshell Face. Den går in i sulan vilket gör att en större del av träffytan kan flexa mer. Det ger en större sweet zone där sämre träffar inte tappar lika mycket i längd som de annars skulle ha gjort.

Järnen finns också i en One Length-version, där samtliga klubbor genom setet har samma längd.

Cobra Aerojet släpps till försäljning 10 februari.

Priser:

Driver: 5 800 kronor. Fairwaywoods: 3 500 kronor. Hybrid: 2 700 kronor. Järn: 8 500 kronor (5-PW).

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Så tredubblade Ängelholms Golfklubb antalet juniorer på två år

2022 hade Ängelholms Golfklubb 86 betalande juniorer i klubben. I år är de 256, vilket är …