Hem Folk De fick Göran Zachrissons stipendium – ska tävla på de brittiska öarna

De fick Göran Zachrissons stipendium – ska tävla på de brittiska öarna

Matilda Jonsson från Kumla Golfklubb och Viktor Nordwall från Örebro City Golf & Country Club har en spännande resa att se fram emot när restriktionerna släpper.

De har nämligen tilldelats Göran Zachrissons stipendium på 20 000 kronor vardera och det är öronmärkt för att användas till en tävlingsresa till de brittiska öarna.

Göran Zachrisson-stipendiet instiftades 2018 av Svenska Golfförbundet och Nordic Entertainment Group. Stipendiet ska uppmuntra ungdomar till att testa sina färdigheter mot naturens och konkurrenters krafter i tävling på de brittiska öarna. Något som ligger golfambassadören, sportjournalisten och TV-kommentatorn särskilt varmt om hjärtat.

– Det är mycket hedrande att få dela ut det här stipendiet i mitt namn. Jag vill att det i första hand ska bidra till glädje, och att ungdomarna får vara med om att spela på några av de bästa banorna i världen, möta de duktigaste spelarna och känna lukten av spelets historia. För det var utmed havet det började, säger Göran Zachrisson.

Motiveringar

Matilda och Viktor, båda från Örebro Läns golfdistrikt, valdes ut i hård konkurrens bland andra sökande. Motiveringarna lyder: 

Matilda Jonsson, Kumla GK, har tagit sig från Paragolf Tour till segrar på högsta juniornivå i Sverige, som JSM Match. Kombinationen av framgångar på golfbanan, hög motivation och personlig utveckling gör att juryn anser att tävlingar och erfarenheter internationellt är vad Matilda behöver för sin fortsätta utvecklingsresa.”

Viktor Nordwall, Örebro City G&CC, har under ett antal år gjort en seriös satsning präglad av envetenhet och tålmodighet, som är perfekta egenskaper för linksgolf. Viktors förmåga att sträva efter hög kvalitet i det han gör och inte lämna något åt slumpen är nödvändiga ingredienser i hans satsning på golf som framtida yrke.”

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Folk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Sorg i golfbranschen: Roland Falkenbäck har gått bort

Den svenska golfbranschen har sorg. En av dess stora profiler har gått bort. Roland Falken…