Hem Banor & klubbar Arninge GK och Täby kommun överens

Arninge GK och Täby kommun överens

Efter lång tid av förhandlingar har Arninge GK träffat ett nytt arrende- och ombyggnadsavtal med Täby Kommun/Täby Fastighets AB.
 
Det nya arrendeavtalet gäller i 22 år:
– Avtalet gör att vi nu långsiktigt kan fortsätta att vidareutveckla banan och klubben, säger Bengt Jönsson.

Bob Kaines kommer att ta fram en ny Master Plan som skall ligga till grund för den långsiktiga utvecklingen av banan.

[ad#ad-4-liten]

Täby kommun har planer på att öka invånarantalet med nästan 20 000 personer de närmaste 20 åren och då blev en del av golfklubbens mark intressant för kommunen att disponera. Golfklubben och kommunen har arbetat med att hitta en överenskommelse när en liten del av banan i söder tas i anspråk för bostadsbyggande.
 
– Efter en lång tids planering och diskussioner kunde vi till slut hitta en bra lösning som båda parter kunde acceptera, säger Bengt Jönsson.

Hål 5 och 6 slås ihop till ett dogleg par fyra och istället byggs ett nytt korthål mellan hål 8 och 9 samtidigt som hål 9 får en delvis ny sträckning. Den förändringen kräver en vridning av rangen men samtidigt kommer den att förbättras, med fler tak, plats för ytterligare en bollmaskin mm. Täby Kommun står, enligt ett ombyggnadsavtal, för kostnaderna av ombyggnaden.
 
Med denna lösning kunde man dessutom behålla ridverksamheten på andra sidan vägen (Vågsjölund) opåverkad.
 
Banarkitekten Bob Kaines, som ritat om Djursholm, Wermdö och Uppsala, har ritat nya hål 8 samt förändringar på hål 5, 6 & 9. Vi räknar med att ha de slutgiltiga ritningarna klara i januari och planerar att bygga nya hål 8 samt den nya delen av hål 9 under 2009. Det kommer inte att störa spelet. Förändringen av hål 5 & 6 genomförs efter säsongen 2010. Hål 5 och 6 kommer att byggas ihop till ett dogleg vänster där man spelar över det som idag är 5:ans green och landar utslaget på det som idag är 6:ans fairway. Det innebär att planerna är att ta den nya bansträckningen i spel till säsongen 2011. Så snart alla ritningar är klara kommer de att finnas tillgängliga i klubbhuset och på hemsidan.
 
Täby kommun betalar klubben drygt 8,3 mio i samband med ombyggnationen av banan.
 
– Vi är övertygade om att banan kommer att kunna bli ännu bättre med den nya bansträckningen. Det nya dogleghålet blir intressant, 8:an blir ett riktigt bra korthål där man ser greenytan från tee och 9:an blir ett bra golfhål med en damm i spel för de som slår långt, säger Bengt Jönsson.
 
Bob Kaines kommer även att ta fram en ny Master Plan som skall ligga till grund för den långsiktiga utvecklingen av banan.
 
– Intresset för att bli medlem i Arninge Golfklubb var under 2008 väldigt stort. Arrendeavtalet och ombyggnadsplanerna lär inte göra klubben mindre attraktiv! Vi ser fram mot 2009 med tillförsikt.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Så mycket bättre: Detta är hemligheten bakom den framgångsrika golfklubben

REPORTAGE: Nyckeln till framgång Tränarens funktion är instrumentell för golfklubbens utve…