Hem Out of Bounds | Blogg Jessica slog 700 meter

Jessica slog 700 meter

Det slogs golfrekord i Stöten i Sälen i helgen. Längst for Jessica Wallströms golfboll som tog sig drygt 700 meter innan den landade mitt i skidbacken.

I 12 minusgrader avgjordes Stöten Winternight Longdrive Competition i lördags kväll. Från toppen av fjället slog deltagarna ut från en nypistad tee med lysbollar. Lysbollar som sedan landade i en skidbacke upplyst av 90 marschaller.

[ad#ad-4-liten]
– Vi arrangerade denna tävling för tredje året i rad och i år gjorde vi den största satsningen någonsin. I lördags var det fest hela dagen med möjlighet att testa nya skidor och hoppuppvisningar på Sveriges enda BigAirBAG (jättestor uppblåsbar kudde). Kvällen avslutades med eldar, musik och After Golf, säger Per Lehmann, vd på Stöten.

Precis som förra året var trefaldiga Europamästarinnan Jessica Wallström på plats för att visa hur det här med longdrive går till. Dessutom slog hon sitt eget rekord på snö från förra året. Nedför en upplyst World cup-backe från toppen av fjället fick deltagarna tre lysbollar var på sig att försöka slå så långt som möjligt.

– Det var otroligt häftigt. Det är verkligen speciellt att spela golf på snö. Helt annorlunda från vad jag är van vid. Det var kallt på toppen, men det var så roligt att adrenalinet tog över, säger Jessica Wallström.

Till huvudtävlingen var 23 golfentusiaster och elitspelare anmälda. Vinnare blev Jessica Wallström med hela 710 meter. Tvåa kom Kristoffer Johansson med 690 meter.

Det finns många golfare bland skidåkare och tvärtom. Inte minst i Stöten syns den här kopplingen mellan golf och skidåkning tydligt. Mitt i anläggningen byggs det nämligen en 18-håls golfbana. Banan beräknas vara spelklar 2010, och det är en av världens bästa golfarkitekter, skotten Martin Hawtree, som står för designen.

– Martin Hawtree är golfbanearkitekt i tredje generationen med erfarenhet av både nybyggnationer och varsam renovering av gamla golfbaneklenoder som Lahinch, Royal Birkdale och Royal Melbourne. Det här kommer att bli en golfbana utöver det vanliga, säger Per Lehmann.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Out of Bounds | Blogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

AI ritar links

Jo, vi har ju hört nu ett tag att AI kommer att ta över allt. Det kommer inte att finnas m…