Hem Banor & klubbar Annika Sörenstam spelar i Scandinavian Mixed på Vallda – första tävlingen i Sverige på 13 år

Annika Sörenstam spelar i Scandinavian Mixed på Vallda – första tävlingen i Sverige på 13 år

Annika Sörenstam

Annika Sörenstam spelar i sommar sin första tävlingsrunda i Sverige på 13 år – och det sker tillsammans Henrik Stenson på Scandinavian Mixed Hosted, på Vallda Golf and Country Club i Göteborg 10-13 juni 2021.

Henrik och Annika är tävlingens värdar

Annika Sörenstam vann 89 internationella segrar, varav 10 stora mästerskap innan hon gick i pension 2008. Den nu 50-åriga Annika var ursprungligen tänkt som en tävlingsvärd utom deltagande för den första upplagan av evenemanget. den skulle ha spelats på Bro Hof Slott Golf Club i Stockholm förra året, men ställdes på grund av pandemin.

Annika Sörenstam gjorde en liten comeback i februari i år på Gainbridge LPGA vid Lake Nona Golf and Country Club i Florida ochoch det var hennes första tävlingsrunda sedan TPC 2008 i Stockholm.

Tävlingsfältet på Vallda består av 78 män och 78 kvinnor och samsanktioneras av European Tour och Ladies European Tour.

Prispotten är 1 000 000 euro för hela fältet och officiella poäng för världsrankingen för båda tourerna, plus Race to Dubai och Ryder Cup-poäng för European Tour-medlemmar, och Race till Costa del Sol och Solheim Cup-poäng för Ladies European Tour.

“Jag ser fram emot att få pegga upp på Scandinavian Mixed och återigen spela på tävlingsnivå hemma i Sverige för första gången på 13 år,” säger Sörenstam

”Sedan jag gick i pension 2008 har jag ägnat mycket av min tid åt ANNIKA Foundation, som är värd för sju globala evenemang för juniorflickor varje år, inklusive ANNIKA Invitational Europe som kommer att äga rum på Isaberg Golf Club i Sverige veckan efter Scandinavian Mixed, så jag kände att det var ett perfekt tillfälle att faktiskt spela denna historiska tävling som för samman både kvinnor och män i en och samma professionella tävling.”

”Det är ett sätt att föra golfspelet vidare till den yngre generationen i Sverige, och för dem som tittar runt om i världen, att visa att golf verkligen är ett spel för alla.”

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Fredrik och Johan lämnade golfklubben för att förverkliga en dröm

När de inte hittade en golfklubb som delade deras visioner – då valde Fredrik Tillgre…