Hem Banor & klubbar 52 förslag har inkommit hittills – men än finns tid att föreslå fler namn till årets klubbchef

52 förslag har inkommit hittills – men än finns tid att föreslå fler namn till årets klubbchef

Årets klubbchef

Den 31 januari är sista datum för de som vill nominera kandidater till årets klubbchef – Golf Club Manager of the Year.

Hittills har GAF Golf Management Sverige fått in drygt 50 förslag som är fördelade på 17 kandidater. Men Anna Tidén, verksamhetschef på Gaf, ser gärna att juryn får fler namn att ta ställning till.

– Det är kanske lite färre förslag än vanligt men det återstår ju fortfarande mer än två veckor av nomineringsperioden, säger hon.

Ett par veckor senare ska en jury ta fram de mest lämpade kandidaterna, baserat på de inkomna förslagen.

– Man märker att vissa klubbar engagerar sig mer än andra, säger Anna. Det är ett bra urval av namn som kommit in, och bra motiveringar. Men man vill ju att så många som möjligt ska engagera sig och skicka in sina favoriter.

Pristagaren kommer precis som förra året, att uppvaktas och hyllas ut på Golfträffen senare i höst, även om priset delas ut redan i maj. 

Tidigare arrangerade GAF denna träff på våren men tvingades till en flytt för att parera pandemins regler. I höstas arrangerades Golfträffen tillsammans med Swedish Greenkeepers Association (SGA) i Tylösand men 2023 har SGA valt att hålla höstens konferens på Gotia, där man hade en bokning innestående sedan innan pandemin.

– Det var jättebra arrangemang i höstas och det hade varit kul att köra tillsammans igen men det hade blivit för dyrt att vara på Gotia. Vi vill ha möjlighet att genomföra även mindre föreläsningar och det skulle dra i väg kostnadsmässigt. SGA kör ju storföreläsning hela tiden. 

Inte heller GAF kommer att vara i Halmstad i höst. Golfträffen kommer i stället att arrangeras på Omberg.

– Det är en golfanläggning med 95 rum och med lite fantasi kan man göra det väldigt gemytligt. Blir vi 100 personer så blir det jättebra.

– Förr var Golfträffen alltid på våren men när vi gjorde en utvärdering så visade det sig att de allra flesta tyckte det var bättre att ha Golfträffen på hösten. Några vill ha det på våren för de tycker det känns som en kickoff för säsongen. Men det är också en stressig tid. Det är mycket som ska sättas i gång och det ska anställas folk. Så det var 80 procent som hellre ville ha det på hösten. 

Hur har året varit för landets golfchefer?

– Det var ett lugnare år än pandemiåret. Ekonomiskt bra, men stor oro för inflation och elpriser och viss oro för vad som ska hända under 2023 med medlemmar och gästspelare. Kommer de att förnya sina medlemskap och kommer de att spela lika mycket? Så året var bra men det slutade i ovisshet vad gäller framtiden. Golfen är ju en del av världen. 

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Så tredubblade Ängelholms Golfklubb antalet juniorer på två år

2022 hade Ängelholms Golfklubb 86 betalande juniorer i klubben. I år är de 256, vilket är …