Hem Golfmässan 2017 Abacus lanserar X-series – och släpper Se Ri Pak-kollektion i Sydkorea

Abacus lanserar X-series – och släpper Se Ri Pak-kollektion i Sydkorea

Nyligen var Sven-Olof Karlsson, en av delägarna i Abacus, i Sydkorea för att träffa den förre världsettan Se Ri Pak.

Mötet resulterade i ett samarbete som i höst manifesteras i en särskild Se Ri Pak-kollektion. Kollektionen kommer att vara mycket snarlik företagets nya X-series.

Se Ri Pak

– När hon skulle plocka ut vilka kläder hon ville ha så sa hon: ”Regnkläder behöver jag inte, jag hatar regn och jag hatar regnkläder”. Vår distributör övertalade henne att prova Pitch Extreme, som vi haft i år. Hon sa: ”Hade det funnits för 20 år sedan, då hade mina golfrundor i regn varit helt annorlunda”. Jag tänker: Hon som ändå måste få all information och vara jagad av folk som vill sälja på henne idéer… hon visste inte att det fanns en så tunn stretchig jacka?

– Vi gör en grej med henne nu: Hon är signad av oss och i oktober månad släpps en Se Ri Pak-kollektion från Abacus i Korea. Hon jobbar mycket för att hjälpa unga koreanskor att komma in på LPGA-touren, och hon kommer att få dem att spela med Abacus. Hon ska få alla att förstå att det går att spela golf i regnställ.

X-series är en kollektion för golfare som vill hamna i Zonen. En förutsättning för att hamna där är kanske att man befinner sig i något slags komfortzon. Och just detta är syftet med Abacus X-series.

Tygerna som används är framtagna av ett företag som heter 37,5. Tidigare hette de Cocona. Men de jobbar fortfarande med samma sak: Att ta fram tyger som håller temperaturen närmast huden på 37,5 grader och luftfuktigheten på samma nivå. Det har man åstadkommit genom att använda ett tyg  gjort av kokosfibrer och lavasten.  Mald lavasten är starkt vattenabsorberande och driver fukt. Av denna sand och kokosfibern spinner man en tråd. Det är detta tyg som används i Abacus X-series där X står för Xtreme Performance.

– Det är inga kemikalier man lagt till eller något som kan tvättas bort, säger Sven-Olof. Hela idén med det här är att göra så bra golfkläder som det går att göra. Vår komfortzon är 37,5 grader. Det handlar om att hålla den temperaturen, oavsett om det är varmt eller kallt ute. När vi blir för varma eller fryser så jobbar kroppen och vi blod fortare trötta.

– Tekniska material har ju alltid handlat om att stoppa yttermiljön från att komma in i plaggen för att skapa en bra innermiljö. 37,5 jobbar på att att skapa en bättre innermiljö genom att transportera bort fukt och för att få lägre temperatur och lägre luftfuktighet. En annan bra sak med plaggen är att de inte luktar. De tar bort odör.

Kollektionen är liten men omfattar pikéer, regnjackor, vindplagg, byxor, mellanlager, lager 1, lager 2, kompressionsunderställ och kompressionsstrumpor. Tyget finns även i ytterplaggen, på insidan som ett laminerat membran.

– Vissa säger att det är ett 2,5-lagers plagg, säger Sven-Olof Karlsson. Målgruppen är de som spenderar mycket tid på banan och vill ha det bästa. Coregolfaren!

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Golfmässan 2017

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Jordnära toner och djuriska mönster i Daily Sports höstkollektion

Daily Sports höstkollektion blandar jordnära toner och mjuka material med kontrastrika fär…