Hem Banor & klubbar Valldas ägare köper Barsebäck – affären klar i dag

Valldas ägare köper Barsebäck – affären klar i dag

Ernst Rosén har i dag tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i Barsebäcks Golf & Country Club AB och Järavallens Conference & Country Club AB.

Anläggningen har två 18-hålsbanor, en 9-håls korthålsbana samt en hotell- och konferensanläggning. Tillträdet sker den 2 november 2020. 

– Vi är oerhört stolta att få genomföra den här affären och ser framemot att föra vidare det arv som Barsebäcks Golf & Country Club har med sig, säger Johan Rosén, vice VD på Ernst Rosén AB. 

– Vi kommer med tillförsikt förädla den unika plats som Barsebäck ligger på, det är en del av svensk golfhistoria vi får möjlighet att utveckla vidare, vilket ligger oss varmt om hjärtat.

GOLFBRANSCHEN.SE: Hur länge har ni förhandlat om affären?

– Vi har varit intresserade sedan vi läste om att banan var till salu. Det var ju du som lade ut det… när det nu var? Vi har förhandlat sedan i april, tror jag.

Hur ser framtidsplanerna ut?

– Övertagandet sker den andre november. Tills dess ska vi se till så att vi skapar en trygghet nere på platsen och en förståelse, och vi ska försöka hitta de relationer som vi ska ta hand om framåt. Det är en fin plats – en historisk plats! – så det är med stor respekt och ödmjukhet vi ska se över planerna framöver. Det är inget man hastar fram.

Hotellet kommer väl att behöva en rejäl uppdatering framöver? Har ni några planer?

– Som med allt man tar sig an så behövs det underhållas och det är vi vana vid i fastighetsbranschen. Det finns utrymme för det också. Sedan väljer vi att se platsen som den är. Vad som ska göras får vi återkomma till.

Men det har inte investerats så mycket i hotellet de senaste åren?

– Nej.

Det borde ju finnas en del utvecklingspotential vad gäller hotellverksamheten?

– Det är härligt att du säger det för så känner jag också. Men som jag försöker förmedla, vi är långsiktiga i den här investeringen. Vi ser ödmjukt på den här platsen med dess historik och på den utveckling den står inför. Vi drivs av båda frågorna men ser givetvis en stor potential.

Förra veckan blev det klart att Vallda ska vara spelplats för Scandinavian Mixed där Henrik Stenson är ett av affischnamnen bakom tävlingen. Har dessa två händelser ett samband?

– Nej, det finns inga planer för samarbete eller så…

Järavallen tappade kraftigt i omsättning 2017-2019. Vad beror det på?

– Det är svårt att ge svar på den frågan utan att gå in för mycket i detaljer. Jag vet ju det för jag har gått igenom allt men det är en svår fråga att svara på.

Vad betyder det att ni har två så pass bra banor i er ägo? Några synergier?

– Ja, kommer du på några får du gärna ringa för det är precis det vi ska prata om nu…

Läs fler relaterade artiklar
Läs mer av Tommy Jeppsson
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Golfklubben fick 2,8 miljoner i bidrag – satsar på inomhushall

Hofors Golfklubb satsar 4 miljoner kronor på att skapa bättre möjligheter för inomhusträni…