Hem Marknad & media Barsebäck första golfklubb i Sverige att lansera egen champagne

Barsebäck första golfklubb i Sverige att lansera egen champagne

Barsebäcks champagne The Champagne som anläggningens egen champagne heter, finns i en begränsad upplaga i endast 240 exemplar. Det finns bara två sätt att få prova den – att köpa den i bistron eller göra hole-in-one på Barsebäck. 

Den första flaskan av The Champagne öppnades lördagen den 22 april och delades mellan fem golfvänner efter att en i sällskapet gjort en hole-in-one. För spelare som inte har turen eller skickligheten ute på banan kommer champagnen även gå att beställa i Bistron.  

– Enligt golfseden ska den som gör en hole-in-one bjuda samtliga åskådare på champagne. Det är en tradition som vi tycker kan få leva kvar. Vi är därför glada att den välrenommerade champagnetillverkaren Henriet-Bazin ville inleda samarbetet med oss, säger Michael Lundin, VD på Barsebäck Resort. 

The Champagne är en torr Blanc de Blanc tillverkad på 100 procent chardonnaydruvor. Den har en frisk smak och karaktären beskrivs som fruktig med inslag av äpple, päron, kex, vita vinbär och citron. 

– Champagnen är riktigt bra och välsmakande. Mycket har hänt på Barsebäck Resort bara det senaste året och med vårt senaste bubbliga tillskott hoppas vi kunna skapa fler minnesvärda upplevelser för våra gäster. Det är något vi tycker är värt att skåla för, säger Michael Lundin.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Marknad & media

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Den vilda jakten på världens bästa golfbanor: ”Det började med Augusta …”

Totalt 207 banor har någon gång varit med på Golf Magazines ranking över de 100 bästa golf…