Hem På nytt jobb Sergio Carballo ansluter till Lobb + Partners

Sergio Carballo ansluter till Lobb + Partners

Tim Lobb och Sergio Carballo

Lobb + Partners utökar sitt team med Sergio Carballo som golfbanearkitekt.

Carballo har en doktorsexamen i arkitektur och stadsplanering från University of A Coruña i Spanien.

Han avslutade nyligen det tvååriga utbildningsprogrammet European Institute of Golf Course Architects (EIGCA).

Carballo föddes och växte upp i nordvästra Spanien och började spela golf vid sex års ålder, strax efter att landet var värd för Ryder Cup 1997. Han studerade arkitektur, med inriktning på landskapsarbete, vid universitetet i Las Palmas de Gran Canaria , och gick landskapsarkitekturskolan vid universitetet i Parma i Italien.

– Att välja golfarkitektur som min karriär är ett naturligt resultat av min passion för spelet under många år, säger han.

– Alla vi som älskar den här sporten vet vilken uppoffring som krävs för att bemästra tekniken och att det inte är möjligt utan engagemang och träning. Exakt samma sak gäller golfarkitektur. Att gå på EIGCA-kursen var utan tvekan det som gjorde att jag har nått professionell standard. Det tvååriga programmet gav en unik möjlighet att finslipa mina kunskaper, lära av de bästa formgivarna i Europa och komma igång i branschen.

Företagets ägare, Tim Lobb, har varit golfarkitekt i över tjugo år och har genomfört fler än tio banor i fem länder och renoverat många ansedda golfbanor i Storbritannien. Lobb + Partners bildade han 2016 sedan hans tidigare partner, golflegenden Peter Thomson gått i pension. I den företagskonstellationen ingick även Ross Perrett.

Detta utnämning innebär att Lobb + Partners, vid sidan av sitt kontor söder om London, nu har närvaro i Spanien, samt Kanada och Sydkorea.

Tim Lobb:

– För några månader sedan stod det klart att den stora mängden arbete vi stod inför innebar att vi skulle behöva ytterligare designstöd. Jag träffade Sergio under hans utbildning och under min tid som ordförande för EIGCA. Jag var med i kommittén som bedömde slutskedet av hans kurs och var mycket imponerad av den och av mannen själv. Han kommer att vara en stor tillgång för företaget.

Carballo pratar flytande i engelska och italienska utöver sitt modersmål spanska. Han har redan arbetat med Lobb på företagets nyligen avslutade projekt för att återuppbygga alla arton greener på Javier Aranas Aloha-bana i Marbella, Spanien.

– Jag ser fram emot att få använda det jag har lärt mig. Jag är tacksam mot Tim och Lobb + Partners för att de gav mig den här möjligheten. Lobb + Partners har byggt upp en riktigt stark verksamhet under de senaste åren, och jag tror att vi kommer att kunna göra ett fantastiskt arbete tillsammans för kunder över hela Europa och utanför.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i På nytt jobb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Han blir ny klubbchef och VD för Halmstad Golfklubb

I mitten av januari meddelade Halmstad Golfklubbs VD Christian Jakobsson att han efter 15 …