Hem Banor & klubbar Rickie Fowler klar för Nordea Scandinavian Masters

Rickie Fowler klar för Nordea Scandinavian Masters

Golfvärldens hetaste ”Young Gun” är klar för Nordea Scandinavian Masters: Blott 21-årige amerikanen Rickie Fowler kommer till Bro Hof Slott 22-25 juli.

Fowler ligger för närvarande på 37:e plats på världsrankingen.

– Det är en ren vinstlott för oss. Rickie är en riktig framtidsman med en spektakulär och utmanande stil. Och han slår otroligt långt. De ska bli spännande att se hur han attackerar vår bana som är längst på Europatouren, säger Fredrik Nilsmark, VD på Nordea Scandinavian Masters.

Precis som Tiger Woods gillar Rickie Fowler att klä sig i speciella färger vid olika tillfällen. Woods bär alltid rött den sista rundan av en golftävling medan Fowler klär sig i orange. Det är en hyllning till hans skola Oklahoma State University.

Under 36 veckor 2007 och 2008 var Fowler rankad nummer ett i världen bland golfamatörer. Rickie Fowlers mellannamn är Yutaka – ett namn han fått efter sin japanske morfar.

Rickie Fowler fick sitt PGA-kort så sent som i december 2009, men har redan hunnit med tre andraplatser på den amerikanska touren. Den senaste kom i mitten av juni i Memorial Tournament in Dublin, Ohio då Rickie Fowler var i ledningen när han gick ut på sista varvet. Då hade han gått på 65 första dagen och 66 den andra vilket var tangerat banrekord över 36 hål. Sista dagen passerades han av britten Justin Rose. Fowler som avslutade med en 73 runda fick därmed nöja sig med ännu en andraplats.

Bland de övriga utländska stjärnorna, som är klara för Nordea Scandinavian Masters, finns namn som amerikanen Dustin Johnson, koreanen K J Choi och Rory Sabbatini från Sydafrika.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Fredrik och Johan lämnade golfklubben för att förverkliga en dröm

När de inte hittade en golfklubb som delade deras visioner – då valde Fredrik Tillgre…