Hem Banor & klubbar Öresunds GK har fått en ny ägare

Öresunds GK har fått en ny ägare

Öresunds golfbana har fått ny ägare.

Golfklubben är nu köpt av Spargodt AB, med dess ägare William Nordén. William är ägare till marken och klubbhuset sedan länge och Öresund Golf AB arrenderade detta område av just Spargodt AB.

I Spargodt AB har Öresunds GK nu fått sin önskade starka lokale ägare.


[ad#ad-4-liten]
Öresunds GK kommer nu färdigställa många av de projekt som tyvärr gått i stå sedan konkursen blev ett faktum. Bland annat kommer den 900 m2 stora övningsgreenen snarast göras klar; parkering och andra kringområden kommer fräschas upp; delar av banan som eftersatts kommer göras i ordning.

”Tyvärr kommer Öresunds GK generera en förlust för 2009 men räknar redan med att 2010 ge ett överskott som kan återinvesteras i klubben”, säger William Nordén. William ser fram emot att få ta del i golfkubbens utveckling och tillsammans med utbyggnaden i Häljarp och etapp 2 av Häljarpsparken kunna ge invånarna en fritidsanläggning som inte bara erbjuder golf utan även andra intressanta upplevelser. Till exempel kan nämnas att runt golfbanan kommer ett promenadstråk för rekreation och rastning av hundar beredas väg, som förhoppningsvis kan ge kringboende lite annorlunda vy av golfbanan.

Öresunds GK tar från och med 1 juli emot nya medlemmar och en hel del nyheter kommer presenteras under sommar och höst. Klubbchef Ola Stenberg låter meddela att intressanta medlemsformer för bland annat familjer kommer presenteras. Även medlemskap i kombination med boende i området ligger i startgroparna. ”Vi har en fantastiskt fin anläggning som många ännu inte har upptäckt”, säger Mats Rosendahl, ordförande i Öresunds GK. Mats fortsätter, ”banan kan i dess nuvarande skick mäta sig med de allra bästa i Skåne, kanske till och med i Sverige. Greenerna har vi alltid fått mycket beröm för och först i år är också resten av banan ikapp”.

Under sommaren kommer information först och främst spridas genom e-post och hemsidan, som för övrigt är helt ny. ”Fler sektioner och personer i klubben ges möjlighet att sprida information genom hemsidans nya uppbyggnad”, säger webbansvarig Stefan Lewitas. Vi kommer under sensommaren kalla till ett extra medlemsmöte och kickoff där alla kommer att få chansen att prata med William och anställda på klubben. ”Transparens och öppenhet är något som måste genomsyra hela företaget”, säger William och svara gärna på medlemmarnas frågor.

Fotnot: Spargodt AB består utav tre större gårdar; Lönhult, Spargodt, Fredriksberg. Tillsammans utgör det ca 1200 hektar odlad mark. Vi är ett familjeföretag med traditioner från jordbruk, fastigheter, hästavel och företagaranda.

Flygeltofta och kringomliggande mark köptes 1916 av Williams morfar och har sedan dess varit i familjens ägo.

Läs fler relaterade artiklar
Ladda fler i Banor & klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolla också

Nu bevattnas Stockholms Golfklubb med regnvatten från Mörbys dagvattenbrunnar

När Stockholms Golfklubb renoverade Kevingebanan upptäckte man att det gick dagvattenledni…